ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προβλήματα με τις εφαρμογές κινητού που βοηθούν σε προσωπικές γνωριμίες

22 Ιουνίου 2020, 18:00

images

Οι νέες γνωριμίες ειδικά μεταξύ των νέων έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε μια αναζήτηση στο ίντερνετ, τις ειδικές εφαρμογές στα κινητά και την εγγραφή σε ειδικά sites γνωριμιών. Η διαδικασία ωστόσο μπορεί να γίνει από περίπλοκη ως επικίνδυνη για τον ψυχισμό μας...

Όπως ανέφερε ο Βρετανός συγγραφέας Raven Smith μιλώντας στον Independent, αν χρησιμοποιούσε τέτοιες ηλεκτρονικές εφαρμογές, δεν θα είχε ποτέ επιλέξει την σύζυγό τους και θα είχε θελήσει να παντρευτεί. Όπως εξηγεί, η πληθώρα επιλογών και το "παιχνίδι" που κάνει κάποιος μέσω αυτών των ηλεκτρονικών εφαρμογών δημιουργεί μια αίσθηση ότι υπάρχουν άπειρες επιλογές συντρόφων και ως εκ τούτου, καμία ανάγκη για σταθεροποίηση της προσωπικής ζωής.

Επίσης θεωρεί ότι δημιουργούν ένα σωρό φυλετικά, θρησκευτικά και άλλα διλήμματα που δεν αποτελούν πρόβλημα στις φυσικές, δια ζώσης γνωριμίες όπου είναι από την αρχή σαφή κάποια πράγματα και δεν μπορούμε να κρυφτούμε.

Και όχι μόνο αυτό...

Η προσωπική γνωριμία μας επιτρέπει να νιώσουμε την "ενέργεια", το άρωμα του άλλου ανθρώπου. Δεν μας οδηγεί σε μια επιλογή βάσει αυστηρών κριτηρίων ηλικίας και ενδιαφερόντων όπως αυτά περιγράφονται σε μια εφαρμογή, πολλές φορές δε με μια τάση να υπερβάλλουμε ή και να λέμε ψέμματα. 

Ας κάνει λοιπόν ο καθένας τις προσωπικές του γνωριμίες όπως θέλει αλλά πάντα με προσοχή ώστε να μην χάσει τα ανθρώπινα και ερωτικά που βάζουν το αλατοπίπερο στις ερωτικές σχέσεις.

Σχετικά Άρθρα