ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πότε ο χωρισμός είναι πιθανό να οδηγήσει σε ...επανασύνδεση

10 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

images

Οι περισσότεροι που χωρίζουν από πολυετή σχέση ή γάμο δεν θέλουν -μετά το πρώτο σοκ- να ακούσουν ξανά για συγκατοίκηση με το ίδιο άτομο. Υπάρχουν ωστόσο, κάποιες περιπτώσεις που αυτό δεν ισχύει...

Σύμφωνα με τη Δρ Gold Buscho, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις ζευγαριών που μετά από μερικούς μήνες ή χρόνια αποφασίζουν να επανασυνδεθούν... Πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που βίωσαν μία προβληματική κατάσταση που τώρα πια δεν υφίσταται. Είτε ήταν ένα παρεμβατικό πρόσωπο από την ευρύτερη οικογένεια, είτε η ανεργία και η ανέχεια, είτε η χιλιομετρική απόσταση, αν το πρόβλημα αποκατασταθεί και το ζευγάρι δεν είχε άλλες διαφορές, είναι πιθανό στο μέλλον να τα "ξαναβρεί". 

Μία άλλη κατηγορία που έχει ...ελπίδες είναι αυτή των ζευγαριών που όταν είναι πολύ νέοι εργάζονται υπερβολικά πολύ, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν και να χάσουν το ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον. Αν είναι ταιριαστοί κατά τα άλλα, υπάρχει πιθανότητα στην επόμενη φάση του εργασιακού τους βίου να βρεθούν και πάλι μαζί.

Τρίτη κατηγορία είναι αυτοί που σε γενικές γραμμές διατήρησαν φιλία ή επαφή μεταξύ τους μετά το χωρισμό, είτε επειδή έχουν παιδιά, είτε επειδή εμπιστεύονται ο ένας τη γνώμη του άλλου. Η αλληλοεκτίμηση και οι συχνές επαφές είναι ένα γνωστό "κοκτέιλ" που φέρνει κοντά πρώην εραστές και συζύγους.

Αντιθέτως, όσοι έχουν χωρίσει λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων, ασυμβατότητας σε επιθυμίες, μόρφωση, ανάγκες, επειδή ο ένας εκ των δύο ερωτεύτηκε άλλο πρόσωπο, αλλά και όσοι έχουν χωρίσει με βίαια ξεσπάσματα και ανταλλαγή κατηγοριών, είναι εξαιρετικά σπάνιο να επανασυνδεθούν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Άλλωστε αυτό προτείνει και η ειδικός σχέσεων που δεν "βλέπει" καμία ελπίδα για καλύτερη συμβίωση τη δεύτερη φορά σε αυτά τα πρώην ζευγάρια.


Σχετικά Άρθρα