ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πότε απατούν οι άνδρες

29 Ιανουαρίου 2020, 18:05

images

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι "πάντα" αν λαμβάναμε υπόψη μόνο το κλισέ ότι πρόκειται για πολυγαμικά όντα. Πλην όμως οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι, ούτε έχουν την ίδια άποψη για τις εξωσυζυγικές σχέσεις.

Οι επιστήμονες χωρίζουν τους άνδρες σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Σε αυτούς που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να έχουν παράλληλες σχέσεις και που το κάνουν αυτό από τη νεανική ηλικία ως τα γηρατειά τους. Και σε όλους τους υπόλοιπους που μπορεί να κάνουν κάποια στιγμή μία παράλληλη σχέση ή απιστία της μιας βραδιάς υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι πρώτοι δεν χρειάζονται ανάλυση καθώς είναι σαφές ότι έτσι ανατράφηκαν, αυτό πιστεύουν και έτσι επιβεβαιώνονται. Όποια γυναίκα θέλει να είναι μαζί τους, σύντροφος και σύζυγος, πρέπει να γνωρίζει απλά ότι δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν.

Οι υπόλοιποι όμως όμως, που είναι και οι περισσότεροι, απιστούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

Καταρχάς, όπως και οι γυναίκες, οι νεότεροι απιστούν όταν δεν έχουν καθόλου ή κακό και λίγο σεξ με την σύντροφό τους.

Επίσης απιστούν όταν δεν υπάρχει επικοινωνία και ανάμεσα στο ζευγάρι μπαίνουν καταστάσεις ή άνθρωποι που το αποξενώνουν. Για παράδειγμα, μωρά παιδιά για τα οποία δεν είχαν ψυχολογικά προετοιμαστεί, πεθερικά που επεμβαίνουν, οικονομικά προβλήματα αξεπέραστα, μακροχρόνια ανεργία, κλπ.

Απιστούν επίσης όταν έχουν μπει πολύ νέοι σε μια μόνιμη σχέση χωρίς να έχουν πιο μπροστά εμπειρίες με άλλες γυναίκες, και όταν φτάνουν γύρω στα 40 παθαίνουν "κρίση" ότι δεν χάρηκαν την ζωή τους! Τότε είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί η κατάλληλη γυναίκα για να κάνουν την απιστία τους.

Απιστούν επίσης αν η σύντροφος ή σύζυγος δεν τους δίνει την σημασία και τη προσοχή που χρειάζονται.

Τέλος, οι άνδρες απιστούν πιο συχνά σε κάποιες ηλικίες: Σύμφωνα, με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Νιου Χαμσάϊρ, το 60% των ανδρών και το 45% των γυναικών θα απιστήσουν κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Αλλά οι άνδρες είναι πιο πιθανό να το κάνουν γύρω 55 χρόνια, όταν ακριβώς αισθάνονται ότι τα περιθώρια για "αμαρτίες" αρχίζουν να στενεύουν και παθαίνουν την περίφημη middle life crisis.

Χρειάζεται λοιπόν προσοχή όταν το ζευγάρι αποκτά μωρά και όταν ο άνδρας φτάνει σε αυτήν την ηλικία. Αν ξεπεραστούν αυτές οι δύο φάσεις, τότε οι ειδικοί λένε ότι ο άνδρας μπορεί και να ανήκει στο 40% των παντρεμένων που δεν απάτησε ποτέ!

Σχετικά Άρθρα