ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πόσες θερμίδες "καίμε" τελικά κάνοντας σεξ;

11 Μαΐου 2020, 18:00

images

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν "καίμε" καθόλου θερμίδες καθώς μία μέση σεξουαλική επαφή δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά και λαμβάνει χώρα στο κρεβάτι χωρίς ιδιαίτερο κόπο ακόμα και για αυτόν που έχει αναλάβει τον ρόλο του ενεργητικού... Κάποιοι άλλοι όμως έχουν αντίθετη άποψη και διεξήγαγαν και έρευνα για να αποδείξουν του λόγου τους το αληθές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας πάντως περιπλέκουν τα πράγματα καθώς αποδεικνύουν ότι ίσως έχουν... όλοι δίκιο επειδή η απώλεια ή όχι θερμίδων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. 

Μερικοί εξ αυτών: Πόση μυική μάζα έχουμε, πόση ώρα κάνουμε σεξ, πόσο έντονα, σε ποια στάση, τι θερμοκρασία έχει το περιβάλλον και κατά πόσο ο/η παρτενέρ μας είναι ενεργητικός/η ή όχι; 

Η έρευνα

Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ ζήτησαν από 20 ζευγάρια, ηλικίας 18 με 35 ετών, να φορέσουν ειδικά εσώρουχα με αισθητήρες οι οποίοι μπορούσαν να μετρήσουν πόσες θερμίδες σπαταλά ο οργανισμός με κάθε του κίνηση.

Πρώτα ζήτησαν από τον καθένα να κάνει τζόκινγκ επί 30 λεπτά φορώντας τους αισθητήρες. Κι αφού κατέγραψαν τα αποτελέσματα της αληθινής άσκησης, τους ζήτησαν να φορούν τους αισθητήρες και να κάνουν σεξ όπως και όσο κάνουν συνήθως.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο μέσος άνδρας "καίει" 4 θερμίδες το λεπτό και η μέση γυναίκα καίει "3 θερμίδες το λεπτό.. Αυτό σημαίνει ότι σε 10 λεπτά σεξουαλικής επαφής οι άνδρες χάνουν 40 θερμίδες και οι γυναίκες 30. Δηλαδή ουσιαστικά τίποτα!

Τα αποτελέσματα δεν σταματούν όμως εδώ...

Υπήρχαν ζευγάρια που έκαναν σεξ επί τουλάχιστον 30 λεπτά της ώρας και με μεγαλύτερη ένταση και εναλλαγή στάσεων. Αυτοί αποδείχτηκε ότι χάνουν μέχρι και 300 θερμίδες σε κάθε σεξουαλική επαφή, δηλαδή όσες θερμίδες περιέχει ένα κανονικό πιάτο μακαρόνια!

Επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτοί που είχαν γυμνασμένους μυς, έκαιγαν και περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με όσους ήταν αγύμναστοι. Ενώ και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος φαίνεται ότι παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο με αυτού που έχουν τον κλιματισμό στη ψύξη να "καίνε" περισσότερες θερμίδες.

Για την ιστορία, να πούμε ότι με το τζόκινγκ "καίμε" τις διπλές τουλάχιστον θερμίδες το λεπτό αλλά βέβαια, δεν παίρνουμε την ίδια ικανοποίηση! 

Σχετικά Άρθρα