ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πονοκέφαλος μετά το σεξ- Κι όμως υπάρχει

04 Δεκεμβρίου 2019, 16:00

images

Τα ζευγάρια αστειεύονται πολλές φορές με τον πονοκέφαλο των γυναικών που αρνούνται το σεξ με αυτήν την δικαιολογία. Αλλά πόσοι γνωρίζουν -εκτός από αυτούς που πάσχουν- για τον πονοκέφαλο μετά τον οργασμό; 

Κατά τη διάρκεια του οργασμού ή ακόμα και λίγο πριν αυτός συμβεί, σε κάποιους ανθρώπους ξεκινάει ένας πονοκέφαλος που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως έναν εξαιρετικά έντονο πόνο πίσω από τα μάτια. Η έντασή του διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά σε ακραία περιστατικά, ο άνθρωπος δεν μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει το σεξ καθώς νιώθει σαν να παθαίνει εγκεφαλικό. 

Σε άλλες ακραίες περιπτώσεις, το άτομο δεν μπορεί να συνέλθει επί ώρες μετά το τέλος της επαφής, υποφέροντας μέχρι και 12 ώρες συνεχώς και βέβαια χάνοντας σταδιακά τη διάθεση για σεξ, με τον φόβο ότι και την επόμενη φορά θα περάσει την ίδια περιπέτεια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως, ο πόνος δεν είναι τόσο αφόρητος, η σεξουαλική επαφή ολοκληρώνεται με επίτευξη οργασμού, και απλά ο πάσχων περνά αρκετή ώρα μετά να συνέλθει από τον πόνο στο μέτωπο και τα μάτια.

Οι αιτίες του πόνου είναι νευρολογικής φύσεως και όπως για όλους του πόνους στο κεφάλι, το άτομο πρέπει να ζητήσει βοήθεια από νευρολόγο ο οποίος θα αναζητήσεις τις αιτίες πρόκλησης του πόνου και θα δώσει την κατάλληλη θεραπεία. 

Αυτό που δεν πρέπει να συμβεί, είναι να σταματήσει κάποιος να κάνει σεξ λόγω του πόνου χωρίς να προσπαθήσει να βελτιώσει ή και να θεραπεύσει το σύμπτωμα.

ΠΗΓΗ

HEADACHE

Σχετικά Άρθρα