ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πολύ πιο συχνή η στυτική δυσλειτουργία από αυτό που νομίζαμε

23 Ιουνίου 2021, 18:00

images

Ανασκόπηση προηγούμενων μελετών που δημοσιεύθηκε στο BJU International δείχνει τη διακύμανση που υπάρχει στα ποσοστά των εκτιμήσεων για τα περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας. Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι εκτιμήσεις για τη στυτική δυσλειτουργία ποικίλλουν, καθώς τα ποσοστά που αναφέρονται κυμαίνονται από το αρκετά χαμηλό 3% μέχρι και το εντυπωσιακό ποσοστό του 76,5%.

Η διαφορά αυτή ενδεχομένως να αντανακλά τις ηλικιακές διαφορές του πληθυσμού της μελέτης καθώς και διαφορετικούς ορισμούς και μεθόδους αξιολόγησης της στυτικής δυσλειτουργίας. Σημαντικό είναι, πάντως, ότι η στυτική δυσλειτουργία συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις, άνοια και πρόωρο θάνατο.

Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι η έγκαιρη διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων, αλλά και να υποδείξει την πιθανότητα αναγκαίων παρεμβάσεων για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και πρόωρου θανάτου.

«Λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος, οι γιατροί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο ελέγχου των ασθενών που ίσως βρίσκονται σε κίνδυνο για στυτική δυσλειτουργία, καθώς οι ίδιοι μπορεί να μην είναι διατεθειμένοι να παράσχουν αυτές τις πληροφορίες εθελοντικά», τονίζουν οι επιστήμονες.

Σχετικά Άρθρα