ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποιους προτιμούν οι γυναίκες για σεξ

14 Μαΐου 2020, 18:00

images

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι "τους πιο ωραίους" αλλά τότε δεν θα αναφερόμαστε στις γυναίκες αλλά στους άνδρες...

Όπως έδειξε πολυπληθής μελέτη σε 68.000 γυναίκες που διεξήχθη στις ΗΠΑ μέσω μιας εφαρμογής, οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που έχουν αρρενωπά χαρακτηριστικά, χιούμορ και που παίρνουν πρωτοβουλίες. Είναι δηλαδή πιο πιθανό να ενδώσουν σε μια σεξουαλική επαφή -ακόμα και της μίας βραδιάς- με έναν άνδρα που θα τις πλησιάσει με θάρρος και θα τις διεκδικήσει με έξυπνο τρόπο, παρά σε έναν απλά ωραίο που δεν έχει χιούμορ ή είναι ντροπαλός.

Διαφορές όμως υπάρχουν στις ηλικίες.

Οι πιο νέες κοπέλες (στην εφηβεία και την πρώτη νεανική ηλικία) γοητεύονται περισσότερο από άνδρες με ωραία εξωτερική εμφάνιση και "ατάκες" που μεγαλύτερες γυναίκες θα χαρακτήριζαν τουλάχιστον...ανόητες.

Καθώς μεγαλώνουν οι γυναίκες αυτό αλλάζει. Πάντα μια ωραία εξωτερική εμφάνιση τραβάει τα βλέμματα αλλά η καλή εντύπωση μετατρέπεται σύντομα σε απογοήτευση και απόρριψη αν ο άνδρας δεν έχει έξυπνο χιούμορ και δεν ξέρει πώς να πλησιάσει με θάρρος και καλούς τρόπους μία γυναίκα.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο που αφορά όλες τις ηλικίες γυναικών είναι εξάλλου, ότι στην εξωτερική εμφάνιση φαίνεται να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα ρούχα και την καθαριότητα παρά στη σωματική διάπλαση και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ένας άνδρας με ωραία ρούχα, καθαρός και με θελκτικό άρωμα φαίνεται να αρέσει περισσότερο από έναν αντικειμενικά ωραίο που είναι κακοντημένος και ατημέλητος. Ενώ στα χαρακτηριστικά του προσώπου οι γυναίκες προτιμούν τις γωνίες και τα αρρενωπά χαρακτηριστικά παρά ένα "θηλυπρεπές" ωραίο πρόσωπο.

Σε μια διαβάθμιση χαρακτηριστικών που τις κάνει να θέλουν τον άνδρα σεξουαλικά οι περισσότερες γυναίκες από 20 ως 40 ετών απάντησαν με αυτήν την σειρά:

-Χιούμορ και ωραίο χαμόγελο.

-Να ξέρει να πλησιάσει με θάρρος αλλά χωρίς κακές συμπεριφορές τη γυναίκα.

-Να είναι καλοντυμένος και καθαρός.

-Να έχει αρρενωπά χαρακτηριστικά με γωνίες στο πρόσωπο.

-Να έχει ωραία χέρια (!).

ΠΗΓΗ

Psychological Science

Σχετικά Άρθρα