ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποιος και ποια είναι σέξι; Συμφωνούν όλοι στον ορισμό;

13 Ιανουαρίου 2022, 18:00

images

Μία γυναίκα με πολύ πλούσια, όσο και "κατασκευασμένα" προσόντα, ίσως είναι το όνειρο κάποιων ανδρών αλλά για κάποιους άλλους είναι από μη ποθητή, ως αποκρουστική. Ομοίως, ένας άνδρας με υπερβολικά γυμνασμένο σώμα και πολλά τατουάζ ίσως είναι εξαιρετικά θελκτικός για κάποιες γυναίκες ενώ άλλες δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν. Η απάντηση είναι λοιπόν ξεκάθαρη: Όχι! Δεν εννοούμε το ίδιο πράγμα όταν λέμε ότι κάποιος ή κάποια είναι "σέξι".

Φαίνεται ότι συμφωνούμε μόνο σε αυτό: Τα στοιχεία που συντελούν στο να θεωρήσουμε κάποιον "σέξι" αφορούν την εξωτερική του εμφάνιση, τον τρόπο που ντύνεται και τον τρόπο που μιλάει και κινείται. Όλα αυτά μαζί μάς προκαλούν καλή εντύπωση και ξυπνούν τις ερωτικές μας επιθυμίες, ή μάς περνούν αδιάφορα ή μάς είναι αποκρουστικά!

"Όλοι οι άνδρες θα γυρίσουν να κοιτάξουν μία κοπέλα με μεγάλα στήθη και αποκαλυπτικό ντεκολτέ, αλλά οι μισοί από αυτούς που την κοίταξαν, δεν θα ήθελαν πραγματικά να είναι η κοπέλα τους. Μάλιστα έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι τα υπερβολικά "μικρά" ρούχα αρέσουν είτε σε εξαιρετικά νέους, είτε σε ηλικιωμένους με προβλήματα στύσης, είτε σε άνδρες όλων των ηλικιών που θέλουν επαφή της μίας νύχτας". Αυτό αναφέρουν συγγραφείς σχετικής έρευνας τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν σε μηνιαία επιθεώρηση θεμάτων ψυχολογίας και σχέσεων.

Οι ειδικοί συμφωνούν στο γεγονός ότι ο κάθε άνδρας και η κάθε γυναίκα έχει το "κοινό" του. Έχει δηλαδή αυτούς που τον/την θεωρούν θελκτικό και ερωτικό πρόσωπο. Απλά σε κάποιους οι εκδηλώσεις θαυμασμού είναι περισσότερες και πιο έντονες επειδή "τραβούν" τα βλέμματα λόγω ενός ακραίου ή σπάνιου χαρακτηριστικού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι και όσες ....κοίταξαν, θα ήθελαν κιόλας να συνευρεθούν με το συγκεκριμένο άτομο.

Σχετικά Άρθρα