ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποιοι απατούν συχνότερα; Ένα χαρακτηριστικό ενοχοποείται

13 Δεκεμβρίου 2022, 18:00

images

Είστε χαρούμενοι/ες επειδή σάς ζηλεύει το ταίρι σας; Είναι για εσάς αυτή μία απόδειξη αγάπης; Μάλλον κάνετε λάθος! Η ερωτική ζήλεια συνδέεται με δύο αρνητικές καταστάσεις και καθόλου με την αγάπη!

Η μία αρνητική κατάσταση είναι ο εγωισμός που εκφράζεται με κτητικότητα. "Είσαι δικός μου ή δική μου και δεν θέλω ούτε να κοιτάς άλλα πρόσωπα". 

Η δεύτερη αρνητική κατάσταση είναι η απιστία. Οι άνθρωποι που ζηλεύουν πολύ, κρίνουν απλά εξ ιδίων τα αλλότρια! Δηλαδή επειδή οι ίδιοι φλερτάρουν ή και κάνουν παράλληλες ερωτικές σχέσεις, θεωρούν ότι όλοι είναι ικανοί να πράξουν το το ίδιο και εκφράζουν το φόβο τους με σκηνές ζηλοτυπίας. Μάλιστα δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ειδικά γυναίκες ξεγελιούνται από την υπερβολική ζήλεια του συζύγου τους και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μπορεί να τις απατά και ταυτόχρονα να βιώνει τόση αγωνία για το τι κάνουν εκείνες...

Κι όμως! Αυτός που ζηλεύει συνεχώς και έντονα είναι ύποπτος απιστίας! Όπως υποστηρίζουν ειδικοί σεξολόγοι, αν κάποιος έχει αγαθά αισθήματα και δεν είναι ικανός να κάνει σεξ με άλλο πρόσωπο πλην αυτού που είναι το επίσημο ταίρι του, είναι φυσιολογικό να έχει και πιο ήπιες σκέψεις και αντιδράσεις. Καθώς ο ίδιος έχει αγαθές προθέσεις, το ίδιο περιμένει και από τους άλλους. 

Αντιθέτως, όσοι κοιτούν ...αριστερά- δεξιά και έχουν στο ενεργητικό τους πολλές περιπτώσεις που έκαναν παράλληλες σχέσεις, γνωρίζουν καλά ότι αυτά τα πράγματα γίνονται γύρω μας και φοβούνται ότι θα πάθουν τα ίδια. 

Προσοχή λοιπόν στους υπερβολικά ζηλιάρηδες συντρόφους. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και στην περίπτωσή τους!


Σχετικά Άρθρα