ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποιο είδος γυναικείου σώματος αρέσει περισσότερο στους άνδρες

09 September 2020, 18:00

images

Σε μία έρευνα που έγινε το 1968, φάνηκε ότι η προτίμηση του ανδρικού πληθυσμού ξεκινάει με στήθη μεσαίου μεγέθους, συνεχίζει με τα μεγάλα και καταλήγει με τα μικρά. Τα πολύ μεγάλα στήθη δεν προτιμώνται, όπως επίσης και τα πολύ μικρά. Μία πιο πρόσφατη μελέτη, το 2013, επιβεβαίωσε τα παραπάνω αφού διαπίστωσε ότι τα πολύ μεγάλα στήθη είναι ταυτισμένα στο μυαλό των αντρών με ένα είδος σεξισμού, δηλαδή οι άντρες που θέλουν γυναίκες με μεγάλα στήθη τις θεωρούν αντικείμενα του πόθου κι όχι συντρόφους.

Η ίδια μεθοδολογία, με ερωτηματολόγια, χρησιμοποιήθηκε και σε μια ακόμα μελέτη για να φανούν οι προτιμήσεις για τα στήθη των γυναικών. Απάντησαν περισσότεροι από 200 άνδρες στην Παπούα – Νέα Γουϊνέα και έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση στα μεγαλύτερα στήθη από τους Νεοζηλανδούς καθώς δεν οι προτιμήσεις τους είναι επηρεασμένες περισσότερο από αυτό που βλέπουν στον τόπο τους και όχι από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι προτιμήσεις διέφεραν όμως μεταξύ ανύπαντρων και παντρεμένων ανδρών. Στη Νέα Ζηλανδία, οι εργένηδες προτιμούσαν κατά κύριο λόγο τα μεσαία, ενώ οι παντρεμένοι τα μεγάλα.

Αντίστοιχες απαντήσεις κλήθηκαν να δώσουν άνδρες από τέσσερις χώρες: τη Βραζιλία, το Καμερούν, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Ναμίμπια. Οι παράμετροι επιλογής ήταν δύο, η μία αφορούσε το μέγεθος και η άλλη το σχήμα, το πόσο στητό ήταν το στήθος. Αν και οι προτιμήσεις μεγέθους ήταν ποικίλες, οι περισσότεροι επέλεξαν το μεσαίου μεγέθους στήθους, ενώ η πλειονότητα εξεδήλωσε σταθερή προτίμηση για τα στητά στήθη.

Όπως λένε οι ειδικοί, η απόρριψη των ανδρών στα μικρά στήθη και η προτίμησή τους για μεσαία και μεγάλα γίνεται επειδή το μέγεθος του μαστού σχετίζεται με τα επίπεδα των ορμονών γονιμότητας, συγκεκριμένα της γυναικείας ορμόνης οιστραδιόλης. Οι γυναίκες με μεγάλα στήθη και μέση – δαχτυλίδι είχαν υψηλότερα επίπεδα του εν λόγω οιστρογόνου περίπου μεσοσταθμικά κατά 30%  από όλους τους άλλους συνδυασμούς.


Σχετικά Άρθρα