ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποιες τροφές είναι καλό να αποφεύγουμε αν το ραντεβού είναι... υποσχόμενο

28 Ιουλίου 2020, 18:00

images

Αν βγαίνουμε ραντεβού για φαγητό με ένα πρόσωπο που όλα δείχνουν ότι θα περάσουμε μαζί και το βράδυ, και ειδικά αν το πρόσωπο αυτό είναι νέο στην ζωή μας, καλό είναι να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε το δείπνο να μην μας κάνει αντιερωτικούς...

Καταρχάς είναι σημαντικό να φάμε υλικά που έχουν έντονη μυρωδιά (σκόρδο, ωμό κρεμμύδι κλπ) μόνο αν το ίδιο υλικό καταναλωθεί και από την συντροφιά μας. Αλλιώς ας το αφήσουμε για άλλη μέρα κι ας φάμε τρόφιμα που δεν αφήνουν ιδιαίτερη μυρωδιά στο στόμα.

Ομοίως, καλό είναι να γνωρίζουμε αν ο άνθρωπος με τον οποίο θα φάμε μαζί απεχθάνεται κάποια τρόφιμα. Υπάρχουν κάποιοι - για παράδειγμα- που δεν αντέχουν τα τυριά. Και κάποιοι άλλοι που σιχαίνονται όταν μυρίσουν ψάρια. Ας γνωρίζουμε λοιπόν αν υπάρχει τέτοια ιδιοτροπία κι ας αποφύγουμε τις τροφές αυτές στο ρομαντικό δείπνο.

Επίσης υπάρχουν τροφές που δημιουργούν αέρια στο έντερο όπως είναι τα ωμά λαχανικά και τα όσπρια. Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί είναι χρήσιμο να τις αποφύγουμε. Και στην ίδια λογική, εφόσον θα περάσουμε την νύχτα μαζί με κάποιον είναι καλύτερα να μην έχουμε καταναλώσει τρόφιμα που βοηθούν το έντερο να λειτουργήσει όπως είναι -για παράδειγμα- οι μπάμιες και τα δαμάσκηνα.

Τέλος, υπάρχουν τρόφιμα που ανεβάζουν την λίμπιντο. Τέτοια είναι τα οστρακοειδή θαλασσινά και η μαύρη σοκολάτα. Ενώ το λίγο αλκοόλ βοηθάει στην χαλάρωση αλλά δημιουργεί προβλήματα όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Σχετικά Άρθρα