ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποιες αποκαλούνται επικίνδυνες συμπεριφορές στο σεξ

06 September 2022, 18:00

images

Ο άνθρωπος είναι ίσως ο μόνος από όλα τα πλάσματα που καταφέρνει υπό συγκεκριμένες συνθήκες να μετατρέπει κάτι φυσιολογικό και ευχάριστο, σε επικίνδυνο, επώδυνο και με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Το σεξ γίνεται σε όλο το ζωικό βασίλειο, για τη διαιώνιση των ειδών. Στον άνθρωπο γίνεται, ωστόσο, και για ευχαρίστηση όλη τη διάρκεια του μήνα και όχι μόνο τις ημέρες που η γυναίκα μπορεί να συλλάβει. Κι εδώ είναι που προκύπτουν διάφορα θέματα καθώς στη δραστηριότητα αυτή εκφράζονται όλα τα ψυχιατρικά μας προβλήματα, τα ελαττώματα στο χαρακτήρα μας, οι προβληματισμοί μας αλλά και ο τρόπος που μεγαλώσαμε...

Βιασμοί, σεξ χωρίς προφυλάξεις, επαναλαμβανόμενες εκτρώσεις λόγω πλημμελούς ή ανύπαρκτης αντισύλληψης, πόνος και τραυματισμοί από αμέλεια ή πρόθεση, συναισθηματικό πλήγωμα και πολλά άλλα αντικαθιστούν την ικανοποίηση, τη χαρά, το δέσιμο, τη χαλάρωση που κανονικά προκαλεί η σεξουαλική πράξη.

Ως "επικίνδυνο", λοιπόν, χαρακτηρίζεται το σεξ που είτε κατά τη διάρκειά του, είτε σε δεύτερο χρόνο πληγώνει και αφήνει σημάδια στο σώμα ή και την ψυχή του ενός εκ των δύο. 

Μεταξύ αυτών, οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, είναι τα πιο συχνά που ταλαιπωρούν και προβληματίζουν άνδρες και γυναίκες.

Για να είναι ασφαλές, λοιπόν, το σεξ πρέπει να έχει τις εξής προϋποθέσεις: Συναίνεση, αντισύλληψη και θετικό συναισθηματικό αντίκτυπο!

Σχετικά Άρθρα