ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πλαστικές επεμβάσεις γίνονται και σε ...απόκρυφα σημεία του γυναικείου σώματος

17 September 2020, 18:00

images

Δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά παγκοσμίως, ειδικά στο δυτικό κόσμο, γυναίκες όλων τον ηλικιών απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό ή το γυναικολόγο τους για να βελτιώσουν εσωτερικά και εσωτερικά τα γεννητικά τους όργανα απαλλασσόμενες από λειτουργικά ή αισθητικά προβλήματα στην περιοχή. Οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις αφορούν την μείωση του όγκου των έξω χειλέων (που σε ορισμένες γυναίκες προκαλούν ακόμα και πόνο όταν φορούν παντελόνι) και η αποκατάσταση του κόλπου μετά από τοκετούς. Οι επεμβάσεις αυτές, έχει αποδειχτεί ότι σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80% οδηγούν σε καλύτερη σεξουαλική ζωή και καλύτερη απόλαυση του σεξ.

Η εμμηνόπαυση αλλά και ο φυσιολογικός τοκετός προκαλούν αλλαγές στον κόλπο, ο οποίος χάνει το μυϊκό του τόνο, οδηγώντας σε χαλάρωση και λέπτυνση, των τοιχωμάτων με αποτέλεσμα να βιώνει η γυναίκα ξηρότητα και μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση ή και να παραπονείται για την κατάσταση ο σύντροφός της. Πάντως, η χαλάρωση κόλπου αφορά κυρίως τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60% αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Λύση στο πρόβλημα τόσο της χαλάρωσης όσο και της ξηρότητας δίνουν εξελιγμένα λέιζερ που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως παραπάνω από μία 10ετία. Η ανάπλαση και σύσφιξη του κόλπου γίνεται  αναίμακτα σε 2-3 συνεδρίες . Εφαρμόζεται στο ιατρείο και δεν απαιτεί προετοιμασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επέμβαση αυτή μάλιστα μπορεί να αντικαταστήσει και τη χρήση ορμονικών σκευασμάτων που χορηγούνται για την ατροφία του κόλπου.

Όσο για την υπερτροφία των εξωτερικών χειλέων του αιδοίου, το πρόβλημα υπάρχει συνήθως εκ γενετής, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που παρουσιάζεται αργότερα στην ζωή λόγω ορμονικών μεταβολών. Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει άμεσα, με τη χρήση χειρουργικού λέιζερ με μικροχειρουργική και τοπική αναισθησία ή μέθη. 


Σχετικά Άρθρα