ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πιο συντηρητικοί οι νέοι μετά την πανδημία

28 Απριλίου 2022, 18:00

images

Τις δεκαετίες του 1980 και 1990, οι πιο "μοντέρνοι" στα ερωτικά θέματα θεωρούσαν από θεμιτό ως αποδεκτό να έχουν κάνει τουλάχιστον ένα one night stand στη ζωή τους... Έκτοτε, η πρακτική αυτή απομυθοποιήθηκε με όλο και περισσότερους νέους να την απορρίπτουν ως ανορθόδοξη και ελάχιστα ικανοποιητική. Μέχρι να φτάσουμε στη τελευταία διετία, με την πανδημία να καταρρίπτει τους μύθους και να βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία.

Όπως πιστοποίησαν δύο ιστοσελίδες γνωριμιών στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες μεταξύ των μελών τους, το 50% τουλάχιστον των νέων 20-30 ετών θεωρεί ότι οι σχέσεις της μίας νύχτας είναι αναχρονιστικές και δεν ταιριάζουν στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Επιπλέον, μετά την περιπέτεια της πανδημίας την τελευταία 2ετία, οι νέοι θεωρούν το one night stand εκτός από αναχρονιστικό, και επικίνδυνο, αφού εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό.

Στη μία εκ των δύο ερευνών, ρωτήθηκαν μάλιστα και επώνυμοι Βρετανοί για το θέμα, με τις απόψεις όλων να συγκλείνουν στο ότι ούτε θέλησαν ποτέ να έχουν μία τέτοια εμπειρία, ούτε και την θεωρούν κάτι το απολαυστικό. Όλοι ανέφεραν εξάλλου ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η πανδημία άλλαξε τις απόψεις τους και έκανε ποιο αυστηρά τα κριτήρια επιλογής ερωτικού συντρόφου.

Σχετικά Άρθρα