ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πεσμένη λίμπιντο; Πιείτε ένα φασκόμηλο...

28 Ιανουαρίου 2021, 18:00

images

Η πανδημία, η καραντίνα, τα οικονομικά προβλήματα και η ψυχολογική μας κατάσταση που δοκιμάζεται εδώ και μήνες, έχουν αφήσει τα σημάδια τους και στην σεξουαλική μας διάθεση. Η λίμπιντο των περισσότερων είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και κανείς δεν θέλει να πάρει φάρμακα για ...τόνωση. Ευτυχώς όμως υπάρχει πάντα η γνώση για τα φυσικά προϊόντα.

Βεβαίως αν κάποιος έχει σοβαρά ορμονικά ή αγγειακά προβλήματα δεν θα τον βοηθήσουν τα βότανα, αλλά αν το πρόβλημα είναι βασικά ψυχολογικό και κακής διάθεσης, τότε έχουμε πολλά να ωφεληθούμε άνδρες και γυναίκες από την καθημερινή κατανάλωση ενός φλυτζανιού από τα παρακάτω (προσοχή κανένα αφέψημα δεν είναι ασφαλές αν υπερ-καταναλώνεται. Ένα ή δύο φλυτζάνια ημερησίως είναι η ενδεδειγμένη ποσότητα)... 

Το μελισσόχορτο είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια για τις ευεργετικές του ιδιότητες στη σεξουαλική ανικανότητα. Μάλιστα στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν ερωτικό γούρι. Η συνταγή για την παρασκευή του έχει ως εξής: Αφήστε 30 γραμ. αποξηραμένο βότανο σε ένα ποτήρι βρασμένο νερό για 10-15 λεπτά, σουρώστε και πιείτε το.

Το φασκόμηλο από την πλευρά του έχει τονωτικές και διεγερτικές ιδιότητες, γι’ αυτό και συχνά χρησιμοποιείται κατά της ανδρικής ανικανότητας. Συνιστάται προσοχή ωστόσο επειδή  σε κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμίες ή πονοκέφαλο.

Η μέντα ήταν το βότανο για το οποίο ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει τον Μέγα Αλέξανδρο να μην αφήνει τους στρατιώτες του να πίνουν πριν από τη μάχη, για να αποφεύγουν την ερωτική διέγερση και την απώλεια των δυνάμεών τους. Η μεντόλη και η μεντόνη είναι τα δύο συστατικά του αιθέριου ελαίου της μέντας στα οποία αποδίδονται αρωματικές και διεγερτικές ιδιότητες.

Τέλος, ο δίκταμος εκτός από βότανο που μπορούμε να πίνουμε ως ζεστό αφέψημα, συνιστάται και ως συστατικό σε ζεστό μπάνιο. Μείνετε μέσα στο νερό επί μισή τουλάχιστον ώρα και θα δείτε αν έχουν δίκιο όσοι τον συστήνουν...

Σχετικά Άρθρα