ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε σημάδια ότι η σχέση σας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

09 Ιανουαρίου 2023, 18:00

images

Πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να αναρωτιέται: «Πάει κάτι λάθος στη σχέση μου με το/τη σύντροφό μου; Κι αν ναι, πώς θα το διαπιστώσω;». Υπάρχουν 5 ενδεικτικά σημάδια ότι η σχέση σας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, σύμφωνα με τη 34χρονη θεραπεύτρια σχέσεων και σεξ, Lauren Consul.

Η Δρ Lauren δήλωσε ότι «το κλειδί είναι να επιστρέψουμε και να εργαστούμε μαζί ως ομάδα για να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Είναι πολύ πιο εύκολο να κουνάμε το δάχτυλο στο σύντροφό μας. Το πρώτο βήμα είναι η συνειδητοποίηση, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί, πρέπει να έχουμε και κίνητρα», είπε.

«Πρέπει να αρχίσουμε να αναγνωρίζουμε πώς εμφανίζονται αυτά τα προβλήματα στη σχέση και γιατί εμφανίζονται και μετά μπορούμε να το αλλάξουμε».

Ακολουθούν συνοπτικά τα 5 σημάδια της Lauren που μπορεί να οδηγήσουν στην κατάρρευση της σχέσης σας:

- Εστιάζετε σε ανούσια στοιχεία κατά τη διάρκεια των διαφωνιών – ασχολείστε με το ποιος έκανε τι ή ποιος όχι και ποιος έχει δίκιο και ποιος λάθος - αντί να μιλάτε για το βαθύτερο υποκείμενο νόημα της διαφωνίας σας.

- Δεν είστε πρόθυμοι να αναλάβετε την ευθύνη για το ρόλο σας σε αυτή τη σχέση - λέτε απλώς "αν ο/η σύντροφός μου απλώς άλλαζε ή το έκανε διαφορετικά, όλα θα ήταν καλά".

- Δεν διατηρείτε το ενδιαφέρον σας για το/τη σύντροφό σας, σταματάτε να του/της κάνετε ερωτήσεις και σταματάτε να ρωτάτε για τα όνειρα ή τις ελπίδες του/της- απλά υποθέτετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για αυτόν/αυτή επειδή είστε μαζί για πολύ καιρό.

- Τα λόγια και οι πράξεις σας δεν χαρακτηρίζονται από συνέπεια – ο/η σύντροφός σας δεν μπορεί πραγματικά να εμπιστευτεί ότι αυτό που λέτε συνάδει με αυτό που τελικά θα κάνετε.

- Δεν αποτελείτε πλέον το στήριγμά του/της - δεν τον/την υπερασπίζεστε, δεν τον/την υποστηρίζετε. Αισθάνεστε πλέον το/τη σύντροφό σας περισσότερο σαν εχθρό σας παρά σαν σύμμαχό σας.



Σχετικά Άρθρα