ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε λάθη που εμποδίζουν… το δεύτερο ραντεβού

04 Οκτωβρίου 2019, 03:31

images

Κάποιοι παραπονιούνται ότι βγαίνουν πολλά πρώτα ραντεβού που δεν οδηγούν σε δεύτερο.

 Αυτό μπορεί να οφείλεται βέβαια στο γεγονός ότι το άτομο είναι επιλεκτικό και δεν χάνει τον χρόνο του με ανθρώπους που πασιφανώς δεν του ταιριάζουν.

Αλλά σε ορισμένους, κυρίως άνδρες αλλά και κάποιες γυναίκες, οφείλεται στο γεγονός ότι «τρομάζουν» το άλλο πρόσωπο με ορισμένες λάθος κινήσεις ερωτικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Όπως επισημαίνει η ειδική σεξολόγος, Tracey Cox, που μελέτησε το φαινόμενο, αυτά είναι τα πέντε βασικά λάθη που εμποδίζουν την συνέχιση της γνωριμίας:

Σεξ, στο πρώτο ραντεβού και μάλιστα πολύ… προχωρημένο.

Γενικά το σεξ στο πρώτο ραντεβού –παρότι είναι ταμπού- δεν κάνει απαραίτητα κακό στην νεοσύστατη σχέση αρκεί να έρθει φυσιολογικά από την έκβαση της βραδιάς και όχι βεβιασμένα. Αλλά να είναι στο πρώτο ραντεβού και να είναι και υπερβολικά «ευφάνταστο» , αποτελεί πρόβλημα.

Μόνο αν η τύχη τα φέρει έτσι ώστε και οι δύο παρτενέρ να έχουν την ίδια ακριβώς «κλήση» προς το λάθος αυτό, έχει ελπίδες η σχέση. Αλλιώς η άλλη πλευρά δεν πρόκειται να συνεχίσει τα ραντεβού.

-Υπερβολική ενεργητικότητα ή υπερβολική απραξία.

Η πρώτη φορά σε ένα ζευγάρι, και μάλιστα σε ένα ζευγάρι που ακόμα είναι εξαιρετικά νεοσύστατο και δεν γνωρίζει ο ένας τις προτιμήσεις του άλλου, είναι δύσκολη. Αν υπερβάλλουμε εαυτόν στην ενεργητικότητα, όμως, θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη η θέση του άλλου και η όλη διαδικασία θα αποτύχει. Το ίδιο κι αν είμαστε παθητικοί και αμέτοχοι. «Παν μέτρον άριστον» και στην περίπτωση αυτή!

- Η άλλη πλευρά παίρνει όλες τις πρωτοβουλίες, κάνει όλα τα χατίρια, δείχνει όλη την τρυφερότητα και τον ερωτισμό της και εμείς, δεν ανταποδίδουμε τίποτα. Αυτό είναι ένα λάθος που θα το πληρώσει η νεοσύστατη σχέση καθώς προκαλούμε στον άλλον ανασφάλεια.

- Βγαίνουμε απεριποίητοι.

Φαντάζει αδιανόητο αλλά για πολλούς ισχύει. Ενώ βγαίνουν για πρώτη φορά με ένα νέο ερωτικό σύντροφο, δεν κάνουν ιδιαίτερες ετοιμασίες να δείχνουν ωραίοι/ες με την δικαιολογία ότι βγαίνουν απλά για έναν καφέ ή για να πάνε κινηματογράφο.

Ο άνδρας μπορεί να είναι αξύριστος, η γυναίκα να μην έχει φτιάξει τα μαλλιά της και γενικά η εικόνα τους είναι η συνηθισμένη, καθημερινή… Η άλλη πλευρά όμως αυτό το εκλαμβάνει πολλές φορές ως αδιαφορία και σταματάει την σχέση εκεί.

- Ασκούμε έστω και ευγενικά αρνητική κριτική για την εμφάνιση του σώματος, του προσώπου ή των ρούχων που φοράει ο άλλος. Μέγα λάθος. Δεν είμαστε φίλοι 20 χρόνια! Είμαστε δυο άνθρωποι άγνωστοι που φλερτάρουμε.

Όσο άσχημο κι αν μας φανεί το ρούχο του άλλου, όσο παχουλός ή κοντός κι αν είναι, δεν μας επιτρέπεται να το σχολιάσουμε ούτε για αστείο. Το απαιτεί η κοινωνική ευγένεια αλλά και η σωστή τακτική ώστε ο άλλος να θέλει να ξαναβγεί ραντεβού μαζί μας.

Σχετικά Άρθρα