ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε βήματα για να βελτιώσετε τη σχέση και τη σεξουαλική σας ζωή

02 Μαΐου 2023, 18:00

images

Τι πρέπει να κάνετε εάν τα πράγματα έχουν «παγώσει» στην κρεβατοκάμαρα; Ο ψυχοθεραπευτής, ειδικός σχέσεων Peter Saddington αποκαλύπτει στο The Guardian πώς να ανακτήσετε την οικειότητα με το σύντροφό σας και να γίνεται μαζί ευτυχισμένοι.

1. Συζητήστε τα τυχόν προβλήματα

Όταν αρχίζουν να υπάρχουν προβλήματα, δεν ξέρετε πώς να τα συζητήσετε, οπότε η κατάσταση φτάνει σε ένα σημείο που δεν ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε. Το πρώτο στάδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι κάθε άτομο να αφιερώσει μερικές μέρες για να σκεφτεί ποιο είναι το πρόβλημα και μετά να συμφωνήσει να καθίσει μαζί με το ταίρι του για μια συζήτηση. Ξεκινήστε λέγοντας: «Αυτό νομίζω ότι είναι το πρόβλημα και έτσι με επηρεάζει».

2. Αναζητήστε λόγους για τους οποίους το σεξ μπορεί να έχει αλλάξει

Πώς ήταν παλαιότερα το σεξ; Πώς ήταν η οικειότητα; Τι άλλαξε; Ποια είναι τα εμπόδια;

3. Γράψτε σε ένα κομμάτι χαρτί τι λειτουργεί πραγματικά καλά και για τους δύο σας

Στη συνέχεια, διπλώστε τα και βάλτε όλα τα κομμάτια σε ένα βάζο. Ο Saddington ενθαρρύνει τα ζευγάρια να καθίσουν και να επεξεργαστούν μερικά από τα πράγματα που αρέσουν ιδιαίτερα σε κάθε άτομο όταν κάνει σεξ. Στη συνέχεια, όποτε πρόκειται να περάσετε λίγο χρόνο μαζί, τραβήξτε ένα κομμάτι χαρτί και  δοκιμάστε αυτό που γράφει.

4. Ανακαλύψτε ξανά τρόπους για να ενταθεί η οικειότητα μεταξύ σας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η οικειότητα μπορεί να εκλείψει σε μια σχέση. Εγκυμοσύνη, γήρανση, αλλαγές στο βάρος, αγανάκτηση, διαφωνίες και προβλήματα που δεν λύνονται, άγχος, εμμηνόπαυση, στυτικά προβλήματα… Είναι σημαντικό να καταλάβετε το γιατί έχετε φτάσει στο σημείο όπου τα πράγματα είναι δυσλειτουργικά, αλλά είναι πάντα δυνατό να κάνετε αλλαγές.

5. "Προγραμματιστείτε" να αισθανθείτε οικεία

Με έναν τακτικό προγραμματισμό, τα βράδια της Παρασκευής, λόγου χάρη, θα είναι το βράδυ σας, θα καταβάλετε κάποια προσπάθεια για να το κάνετε ξεχωριστό και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη οικειότητα. Ίσως αυτό σημαίνει να κάνετε ένα ντους μαζί ή οτιδήποτε άλλο – πάνω από όλα σημασία έχει να συνειδητοποιήσετε και να δηλώσετε ότι η σωματική σας σχέση είναι σημαντική και ότι είστε έτοιμοι να θέσετε τις βάσεις.


Σχετικά Άρθρα