ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε αλήθειες για το σεξ στο γάμο

21 Απριλίου 2020, 18:00

images

Υπάρχουν θετικά και αρνητικά για το σεξ μέσα σε μια μόνιμη σχέση και στο γάμο. Θέλετε πρώτα τα καλά ή τα κακά νέα; 

Όλα ξεκινούν από την αρχική διαπίστωση ότι σε μια μόνιμη σχέση υπάρχει οικειότητα και άνεση. Αυτό είναι καλό για δύο λόγους και κακό για άλλους ...τρεις:

Πρώτα από όλα, όταν γνωρίζουμε καλά τον ερωτικό μας παρτενέρ, έχουμε το θάρρος να είμαστε ο εαυτός μας, ζητάμε αυτά που μας αρέσουν, αρνούμαστε αυτά που μας ενοχλούν, δεν φοβόμαστε σχεδόν για τίποτα.

Επίσης, επειδή υπάρχει η οικειότητα, δεν ντρεπόμαστε και χαλαρώνουμε να απολαύσουμε πιο εύκολα την σεξουαλική πράξη χωρίς το άγχος αν φαινόμαστε αρκετά ωραίοι ή αν η συμπεριφορά μας δείχνει απελευθερωμένη ή σεμνότυφη.

Αλλά, όταν γνωριζόμαστε καλά, υπάρχει η πιθανότητα και να "παραγνωριστούμε". Κι αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει ότι η υπερβολική άνεση μπορεί να μας οδηγήσει σε κακές πρακτικές... Δηλαδή, από την πολλή άνεση μπορεί να μην κάνουμε ντουζ πριν πέσουμε στο κρεβάτι ή να μην έχουν περιποιηθεί το σώμα μας ως προς την τριχοφυία του. Επίσης, από την υπερβολική άνεση μπορεί να σταματήσουμε να προσπαθούμε να αρέσουμε. Να αφηνόμαστε στην ρουτίνα που φέρνει ο χρόνος και να τα περιμένουμε όλα από τον άλλον.

Ένα άλλο αρνητικό είναι ότι όταν γνωριζόμαστε μεγάλο χρονικό διάστημα και μοιραζόμαστε επί χρόνια το ίδιο κρεβάτι, τείνουμε να αντιμετωπίζουμε το σώμα του συντρόφου μας σαν "προέκταση" του δικού μας. Πολλοί άνδρες μάλιστα διηγούνται ότι "είτε αγγίζω το πόδι της γυναίκας μου είτε το δικό του, νιώθω το ίδιο".

Και βέβαια, ένα τελευταίο δεινό που έρχεται να προστεθεί στην σεξουαλική ζωή των επί σειρά ετών συντρόφων είναι η ρουτίνα στις κινήσεις. Πόσο "ζωντανή" μπορεί να διατηρηθεί η σεξουαλική μας ζωή αν γνωρίζουμε πως θα γίνει η επαφή από την πρώτη ως την τελευταία κίνηση;

Συστήνουν λοιπόν οι ειδικοί:

Να τιμούμε τον σύντροφο της ζωής μας φροντίζοντας το σώμα μας όπως θα κάναμε για έναν ξένο. 

Να βάζουμε την φαντασία και το χιούμορ κάποιες φορές "ανάμεσά μας" στο κρεβάτι για να κάνουμε την επαφή μας λίγο πιο πικάντικη...

Να μην αφήσουμε την καθημερινή ρουτίνα να μας μετατρέψει σε "αδέλφια". Οι σύζυγοι είναι υγιές να έχουν και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Κι αν νιώθουν ότι κάποιες φορές βαριούνται, ας σταματήσουν συνειδητά και σε συμφωνία τις επαφές ένα διάστημα και μετά ας επανέλθουν με περισσότερη λαχτάρα. 

ΠΗΓΗ

The Public Discourse

Σχετικά Άρθρα