ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε αλήθειες για το σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις

22 Φεβρουαρίου 2022, 18:00

images

Πώς πρέπει να είναι το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση; Οι πιθανότητες είναι ότι, αν κάνετε την ερώτηση, η μακροχρόνια σεξουαλική σας σχέση αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, όπως μεταδίδει το mbg relationships. Ίσως το σεξ να έχει μειωθεί ή ίσως το σεξ να είναι απλώς βαρετό, άβολο ή να μοιάζει με αγγαρεία αντί να είναι πραγματικά διασκεδαστικό. 

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα δεδομένα όσον αφορά το σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις:

1. Το σεξ γενικά βελτιώνει τις σχέσεις, αλλά το πόσο σημαντικό είναι, εξαρτάται από το κάθε ζευγάρι. Πολλές μελέτες έχουν δείξει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ μιας καλής σεξουαλικής ζωής και μιας ευτυχισμένης συνολικά σχέσης. Η σεξουαλική ικανοποίηση συμβάλλει στην ικανοποίηση από τη σχέση, σύμφωνα με μια άλλη μελέτη που διαπίστωσε ότι το καλό σεξ μπορεί ακόμη και να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις των προβλημάτων επικοινωνίας στις σχέσεις. Επιπλέον, το να κάνετε λιγότερο σεξ από όσο θα θέλατε, μπορεί να κάνει τη σχέση σας λιγότερο σταθερή και να αυξήσει την πιθανότητα χωρισμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας εργασίας που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior .

2. Είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να μην έχουν διάθεση να κάνουν σεξ μερικές φορές. Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για το σεξ έρχεται και φεύγει σε φάσεις ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Αυτοί μπορεί να είναι:

⦁επίπεδα στρες

⦁έλλειψη ύπνου

⦁ορμονικές διακυμάνσεις

⦁παρενέργειες φαρμάκων

⦁προκλήσεις ψυχικής υγείας

⦁εικόνα σώματος

⦁ζητήματα σχέσεων

⦁αλλαγές, όπως ο ερχομός ενός παιδιού.

3. Η χαμηλότερη σεξουαλική επιθυμία μπορεί μερικές φορές να σχετίζεται με μεγαλύτερα ζητήματα σχέσεων. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε τη συζήτηση και να ελέγξετε ο ένας τον άλλον για το πώς νιώθετε και οι δύο για την κατάσταση της σχέσης σας. Επικεντρωθείτε στο να έχετε μια καλή σχέση και πολλές φορές το καλό σεξ θα ακολουθήσει φυσικά.

4. Οι άντρες αντιμετωπίζουν επίσης χαμηλότερη λίμπιντο. Παρά τα πολιτιστικά στερεότυπα που μπορεί να υποδηλώνουν ότι θέλουν όλοι οι άντρες σεξ όλη την ώρα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες αντιμετωπίζουν εξίσου συχνά  μειωμένη λίμπιντο.

5. Το σεξ δεν χρειάζεται να είναι αυθόρμητο. Το προγραμματισμένο σεξ μπορεί να είναι εξίσου καλό, επειδή υπάρχει μια αίσθηση συσσώρευσης και προσμονής. Φυσικά, μην βάλετε απλώς το σεξ στο ημερολόγιο. Διασκεδάστε δημιουργώντας τη σεξουαλική επιθυμία μέχρι το ραντεβού.


Σχετικά Άρθρα