ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

"Παιχνίδι" ρόλων και ποια είναι τα μυστικά

07 Απριλίου 2022, 18:00

images

Το "παιχνίδι" ρόλων είναι μια σεξουαλική φαντασίωση που οι περισσότεροι θα ήθελαν να δοκιμάσουν, αλλά δεν θέλουν ή ντρέπονται να το παραδεχτούν. Σε αντίθεση με τα αντικείμενα -σεξουαλικά παιχνίδια, τα οποία συνεχίζουν να αποκτούν αυξανόμενη δημοτικότητα και να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο, το παιχνίδι ρόλων εξακολουθεί να φαίνεται λιγότερο προσιτό.

Η Kate Moyle, εξειδικευμένη στη σεξουαλική ευεξία, υποστηρίζει ότι η επικοινωνία είναι το "κλειδί"... «Συζητήστε το και εξερευνήστε το εκ των προτέρων», λέει. «Αν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε κάποιο ρόλο, συζητήστε τον πρώτα με το/τη σύντροφό σας και στη συνέχεια, εάν συμφωνείτε και οι δύο να το δοκιμάσετε, να είστε στον κατάλληλο χώρο για να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να είστε δημιουργικοί.

«Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις είναι επίσης το χάσμα μεταξύ προσδοκίας και πραγματικότητας, οπότε αν μόλις ξεκινήσατε με το παιχνίδι ρόλων, μην περιμένετε να πάει ακριβώς όπως στο σχέδιο. Ωστόσο να είστε ανοιχτόμυαλοι για να δείτε αν θα λειτουργήσει τελικά για εσάς».

Αν έχετε ένα ακριβές σχέδιο, τότε μόλις παρατηρήσετε ότι αυτό δε γίνεται πραγματικότητα, θα νιώσετε μπερδεμένοι, θα βυθιστείτε στις σκέψεις σας, και αυτό μπορεί να είναι ένα πραγματικό εμπόδιο για τη σεξουαλική ευχαρίστηση και επιθυμία, όπως αναφέρει η Moyle.

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε νέα εμπειρία, η πρακτική με τον καιρό θα την καταστήσει πιο ομαλή.

Για παράδειγμα, είναι καλό να βγαίνετε από τον «ρόλο» και να γελάτε μαζί – αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι απολαμβάνετε να δοκιμάζετε το παιχνίδι ρόλων μαζί και υποστηρίζετε ο ένας τις ανάγκες του άλλου-.

Ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα «ναι/όχι/ίσως» με τον σύντροφό σας, κάνοντας μια ειλικρινή συζήτηση. Είναι μια καλή ευκαιρία να είστε ειλικρινείς και να ανακαλύψετε πού ταυτίζεστε και πού όχι. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε έμπνευση σε διάφορες πλατφόρμες.

«Μπορεί να μην έχετε ακριβώς τις ίδιες φαντασιώσεις και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να μπορέσετε επίσης να επεξεργαστείτε ποιο θα μπορούσε να είναι ένα καλό πρώτο σενάριο και για τους δύο», καταλήγει η Moyle.


Σχετικά Άρθρα