ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όταν πρόκειται για το σεξ, ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του ρυθμούς

07 Οκτωβρίου 2020, 18:00

images

Νομίζετε ότι κάνετε σεξ 20-25 λεπτά; Αν κάποια μέρα έχετε την απορία να χρονομετρήσετε την σεξουαλική πράξη -αλλά όχι τα προκαταρκτικά, μόνο την ώρα που υπάρχει διείσδυση-, τότε θα εκπλαγείτε...

Από 3 ως 13 λεπτά θεωρείται μια φυσιολογική διάρκεια για το κολπικό σεξ και μάλιστα για το εξαιρετικά ικανοποιητικό και για τους δύο. Σύμφωνα με ειδικούς που διενήργησαν έρευνα για το θέμα, η μέση γυναίκα χρειάζεται 13 λεπτά για να φτάσει σε οργασμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί με πράξεις πέραν της διείσδυσης, όταν ο σύντροφός της δεν μπορεί να καθυστερήσει τον δικό του οργασμό. 

Πάντως, όπως έδειξε η μελέτη, γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται σε σχέση αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούν 11 ως 13 λεπτά αντίστοιχα, ενώ η διείσδυση διαρκούσε κατά μέσο όρο 7 λεπτά.

Οι ειδικοί μάς λένε ωστόσο ότι κάθε άνθρωπος και κάθε ζευγάρι έχει την δική του "φυσιολογική" διάρκεια και δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλους. Αρκεί να βρίσκει την ικανοποίηση και αυτό αρκεί.

Όπως υποστηρίζουν, μάλιστα, οι αριθμοί διαφέρουν από έρευνα σε έρευνα και αυτό είναι χαρακτηριστικό της διαφορετικότητας των ανθρώπων. Σε μια μελέτη του 2010 σε 300 ετερόφυλα παντρεμένα ζευγάρια, οι γυναίκες ήθελαν το κολπικό σεξ να διαρκεί κατά μέσο όρο 16 λεπτά. Αλλά σε μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Twitter με τη συμμετοχή 2.380 ανθρώπων για τον χρόνο τερματισμού της διείσδυσης βρήκε ότι το 61% ήθελε η διείσδυση να διαρκεί 5-10 λεπτά, σε σύγκριση με το 26% που ανέφεραν ότι θέλουν να διαρκεί περισσότερα από 11 λεπτά.

Κάντε όσο θέλετε λοιπόν, αρκεί να σας ικανοποιεί. Τα προβλήματα και οι απόψεις των ειδικών ξεκινούν όταν εσείς κρίνετε ότι έχετε πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα