ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όλα αρχίζουν από το σεξ

01 Νοεμβρίου 2019, 11:00

images

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ψυχαναλυτές και συγγραφείς βιβλίων ψυχιατρικής. Καθημερινά, δεκάδες δημοσιογράφοι του ζητούν συνεντεύξεις ενώ τα βιβλία του διαβάζονται από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Στο ευρύ κοινό είναι γνωστός για τις αναλύσεις που έχει κάνει για την οικογένεια, τις σχέσεις, το σεξ, τα διαζύγια και την εξέλιξη της κοινωνίας.

Όταν ρωτήθηκε πρόσφατα για το ένστικτο της σεξουαλικότητας, ο Δρ Ματθαίος Γιωσαφάτ απάντησε αφοπλιστικά: «Κάθε μέρα βλέπω δυο-τρία ζευγάρια με παρόμοια προβλήματα. Ο άντρας αγαπάει τη γυναίκα του, αλλά παραλλήλως έχει δυο-τρεις άλλες.

Τώρα το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες. Το σεξ είναι βιολογική ανάγκη. Διαρκώς θέλουμε να κάνουμε έρωτα. Ιδιαίτερα οι άντρες.

Στην αρχή ο άντρας πουλάει αγάπες και λουλούδια μέχρι να την καταφέρει. Η γυναίκα διαθέτει λιγότερη σεξουαλικότητα…».

Αλλά ποιος ο ρόλος του συναισθήματος μέσα σε όλο αυτό; Απαντά ο γνωστός ψυχαναλυτής:

«Το συναίσθημα είναι απότοκο της σεξουαλικότητας. Ο πιο ισχυρός στην αγέλη κατέχει την αγέλη των γυναικών. Αυτή η κατάκτηση είναι μια μορφή αθανασίας. Η αναστολή του σεξ δημιουργεί άλλους δεσμούς…».

Όσο για το αν ο γάμος σκοτώνει την σεξουαλικότητα, απαντά:

«Τρία είναι τα στάδια μιας σχέσης. Πρώτα το σεξ, έπειτα ο έρωτας και τέλος η αγάπη. Η αγάπη είναι το υπέρτατο συναίσθημα. Η αγάπη ξεκινάει από την ευγνωμοσύνη. Όλα όμως αρχίζουν από το σεξ. Πρώτα κοιτάω το κορμί μιας κοπέλας. Μετά τα μάτια και το πρόσωπό της. Αρχίζω να έχω αισθήματα, να εξιδανικεύω.

Γι’ αυτό διαρκεί λίγο ο έρωτας. Μετά η αγάπη. Αν σε ένα ζευγάρι συμβαίνουν και τα τρία - σεξ, έρωτας, αγάπη , μιλάμε για την ιδανική σχέση. Περίπου 10%-15% δηλαδή των ζευγαριών.

Στο υπόλοιπο 85%, το μισό καταλήγει στον χωρισμό. Το υπόλοιπο  αποτελείται από ανθρώπους που υποφέρουν μέσα σε μια τέτοια σχέση και μαλώνουν...».

Όταν το 2013 βγήκε το πρώτο annual married sex survey, δηλαδή η έρευνα για το σεξ στα παντρεμένα ζευγάρια, επιβεβαιώθηκε αυτό που έλεγαν εμπειρικά ψυχαναλυτές και σεξολόγοι.

Οι περισσότεροι παντρεμένοι έχουν φαντασιώσεις μιας καλύτερης ερωτικής σχέσης, ανεκπλήρωτες επιθυμίες και μυστικά. Κάποιοι τολμούν να κάνουν πράξεις τις επιθυμίες τους και απατούν τον σύντροφό τους ζώντας μια ψεύτικη πραγματικότητα.

Κάποιοι άλλοι τις πνίγουν αποκτώντας ψυχολογικά προβλήματα και δυστυχώντας. Πάντως οι λιγότεροι, ένα ποσοστό γύρω στο 10%-15% καταφέρνουν να περάσουν από τα στάδια του έρωτα, στο στάδιο της βαθιάς αγάπης και να έχουν έναν πραγματικά ευτυχισμένο γάμο. Η αρχή πρέπει να είναι λοιπόν το σεξ, αλλά η αγάπη πρέπει να είναι ο στόχος!

Πηγή: «Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;» του Μ. Γιωσαφάτ

Σχετικά Άρθρα