ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οικονομικές δυσκολίες: Πλήττουν τα πάντα εκτός από το σεξ

20 Οκτωβρίου 2023, 18:00

images

Ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα μπορεί να μαλώνει, να υποφέρει από χρόνιο στρες, να παρουσιάζει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το άγχος όπως είναι τα γαστρεντερικά, αλλά -όπως δείχνουν μελέτες- συνήθως δεν σταματάει να κάνει σεξ!

Σε όλες τις άλλες δυσκολίες της ζωής και ειδικά όταν συνυπάρχει ψυχολογική πίεση, το σεξ πλήττεται πρώτο. Στην οικονομική ανέχεια ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο, με τους ειδικούς να πιστεύουν ότι οι άνθρωποι (με την προϋπόθεση ότι είναι νέοι βέβαια) το βλέπουν ως τη μοναδική τους διασκέδαση και εκτόνωση. Οπότε το έχουν σχεδόν καθημερινά στη ζωή τους παρότι θα περίμενε κάποιος να μην έχουν διάθεση για αυτό...

Η παρατήρηση αφορά σε παντρεμένα ζευγάρια με ή χωρίς παιδιά, ηλικίας από 20 ως 24 ετών που ζουν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Κάποιοι από τους ερωτηθέντες ήταν μάλιστα μετανάστες (Ευρωπαίοι και Αμερικανοί) που είχαν μετοικήσει για να βρουν καλύτερη εργασία αλλά πάλι δεν είχαν μεγάλη επιτυχία σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους. Παρά την ταλαιπωρία και την εργασιακή ανασφάλεια λοιπόν, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι κάνουν τακτικά σεξ και ότι αυτό αποτελεί τον τρόπο να μειώνουν το στρες και να έρχονται πιο κοντά.

Το περίεργο βέβαια είναι -λένε τώρα οι σεξολόγοι- ότι δεν πράττουν το ίδιο τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν άλλου είδους προβλήματα. Δεν πράττουν μάλιστα το ίδιο ζευγάρια με λυμένο το οικονομικό τους πρόβλημα. Οπότε η παρατήρηση χρίζει περαιτέρω επιστημονικής μελέτης, ώστε να βρεθεί το διαφοροποιεί τα ζευγάρια με αποκλειστικά οικονομικό πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα