ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι χειραφετημένες γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ

16 Οκτωβρίου 2019, 17:59

images

Έρευνα που εκπονήθηκε από το Centre For Sexual Health Promotion της Μεγάλης Βρετανίας, καταδεικνύει ότι οι γυναίκες που είναι χειραφετημένες και ελέγχουν την ζωή τους, δηλαδή αυτές που θα αποκαλούσαμε σήμερα «σύγχρονες φεμινίστριες», απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ.

Η αρχική ιδέα των ερευνητών ήταν να βρουν ποιες γυναίκες και γιατί έχουν παράπονα από τις σεξουαλικές επαφές με τους άνδρες τους ειδικά στην επίτευξη οργασμού.

Για τον λόγο αυτό ζήτησαν να απαντήσουν σε ειδικό ερωτηματολόγιο 462 γυναίκες με μέση ηλικία τα 40 χρόνια.

Βασικά ερωτήματα στο ερωτηματολόγιο αυτό αφορούσαν τους λόγους που μια γυναίκα επιλέγει να πει ψέματα στον ερωτικό της σύντροφο ότι είχε οργασμό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης –που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης Archives of Sexual Behaviour- έδειξαν πρώτα από όλα, ότι όσες γυναίκες είχαν άνδρες καταπιεστικούς με αντιφεμινιστικές ιδέες, προσποιούνταν πιο συχνά ότι είχαν οργασμό.

Οι ερευνητές θέλησαν τότε να ελέγξουν γιατί συμβαίνει αυτό. Και ανακάλυψαν ότι είχε μια πολύ απλή εξήγηση…

Οι γυναίκες αυτές παραδέχτηκαν ότι πολύ συχνά κάνουν σεξ για να ικανοποιήσουν τον σύζυγό τους και όχι για να ικανοποιηθούν και οι δύο.

Αντίθετα, οι φεμινίστριες κάνουν σεξ όποτε συμπέσει η διάθεση και στους δύο στο ζευγάρι.

Οπότε η όλη διαδικασία έχει διαφορά από την αρχή ως το τέλος. Δηλαδή το κάνουν όποτε θέλουν, όπως θέλουν, καθοδηγώντας τον σύντροφό τους για αυτό που χρειάζονται και τελικά είναι πιο χαλαρές. Γεγονός που στη γυναίκα είναι το «κλειδί» για τον οργασμό.

Από την ίδια έρευνα φάνηκε ακόμα κάτι ενδιαφέρον: Κακή σχέση με τον οργασμό δεν έχουν μόνο οι γυναίκες με αντιφεμινιστή σύντροφο, αλλά κι αυτές που οι ίδιες έχουν αντιφεμινιστικές ιδέες.

Αυτές δηλαδή που θεωρούν ότι η θέση της γυναίκας είναι μόνο στο σπίτι και τα παιδιά –χωρίς δυνατότητα επιλογής- και ότι ο άνδρας είναι το πρόσωπο στο σπίτι που παίρνει όλες τις σοβαρές αποφάσεις.

Όπως φάνηκε τέλος, πιο επιρρεπείς σε προβλήματα με τον οργασμό ήταν οι γυναίκες της μαύρης φυλής και οι γυναίκες με χαμηλή μόρφωση- χαμηλά εισοδήματα.

Σχετικά Άρθρα