ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι τολμηρές ερωτήσεις που παίρνουν σχεδόν πάντα ψεύτικη απάντηση

15 Ιανουαρίου 2020, 18:05

images

Όσο ειλικρινής κι αν είναι ο ερωτικός σας σύντροφος, όσο καιρό κι αν γνωρίζεστε, οι μελέτες ειδικών έχουν δείξει ότι υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που αν έχετε το θάρρος να τις κάνετε, να είστε προετοιμασμένοι ότι θα ακούσετε ψέματα. Κι αυτό έχει ψυχολογική εξήγηση καθώς κάποια θέματα είναι μόνο για εμάς και τον εσωτερικό μας εαυτό. 

Παρότι έχει αποδειχτεί ότι οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε και μας έχουν συμβεί, δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να τα παραδεχτούμε καθώς είναι ντροπιαστικά και δεν αφορούν την αληθινή μας ζωή ούτε πραγματικές μας επιθυμίες.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι σεξουαλικού περιεχομένου ερωτήσεις που απαντώνται με ψέματα:

-Έχεις κάνει one night stand και πόσες φορές; 

-Υπάρχει κάτι που σιχαίνεσαι επάνω μου;

-Έχεις φαντασιώσεις ότι σε βιάζουν ή βιάζεις; 

-Έχεις δει όνειρα που περιλαμβάνουν σεξουαλικές περιπτύξεις με συγγενικά σου πρόσωπα; 

-Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι θα ήταν καλύτερο να είχες κάνει σχέση με κάποιον άλλον από το φιλικό ή συγγενικό μας περιβάλλον; 

- (Για τις γυναίκες) Έχεις κάνει ψέματα ότι ήρθες σε οργασμό; ("Για τους άνδρες) Έχεις φαντασιωθεί ενώ κάνουμε σεξ ότι βρίσκεσαι στο κρεβάτι με κάποια άλλη;

Όπως έδειξε μελέτη που έκαναν Ολλανδοί ψυχολόγοι, οι ερωτήσεις αυτές κατά 97% απαντώνται ολοκληρωτικά ή εν μέρει με ψέματα καθώς φέρνουν σε ανείπωτη αμηχανία τον σύντροφό μας. Είναι λοιπόν προτιμότερο να μην τις κάνουμε ούτε για αστείο. Όπως επισημαίνουν, κάποια από τα όνειρα και τις φαντασιώσεις που περιγράφονται πιο πάνω τα βλέπουν κάποια φορά στην ζωή τους οι περισσότεροι άνθρωποι καθώς αποτελούν σκαλοπάτια ανάπτυξης, φοβίες και άλλες εσωτερικές διαδικασίες. 

Ας μην έχουμε τύψεις λοιπόν αν έχουν περάσει και από το δικό μας μυαλό αλλά ας μην φέρνουμε σε δύσκολη θέση και τον σύντροφό μας θίγοντας θέματα που έχουν να κάνουν με τον εντελώς προσωπικό, εσωτερικό του "χώρο" και κόσμο!

ΠΗΓΗ 

The British Sexological Society

 

Σχετικά Άρθρα