ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι πιο συχνές θεραπείες για τις σεξουαλικές διαταραχές

07 Νοεμβρίου 2022, 18:00

images

Η θεραπεία των σεξουαλικών δυσλειτουργιών είναι συνήθως μακροχρόνια και περίπλοκη αλλά πάντως δεν είναι ούτε κοστοβόρα, ούτε ανέφικτη κι αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει όσοι έχουν ανάγκη,να αμελούν να ζητήσουν βοήθεια... 

Οι περισσότερες περιπτώσεις ανδρικής σεξουαλικής δυσλειτουργίας, αντιμετωπίζονται με επίλυση των ιατρικών ή ψυχολογικών προβλημάτων και τις θεραπείες να περιλαμβάνουν από χειρουργεία και φαρμακευτική αγωγή που αυξάνει τη ροή του αίματος στο πέος, ως ορμόνες για τους άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Υπάρχει επίσης η ψυχολογική θεραπεία από εξειδικευμένους στον τομέα ψυχοθεραπευτές, ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα άγχους, φόβου και ενοχής.

Σε άνδρες και γυναίκες, βοηθάει πολύ εξάλλου η κατάλληλη ενημέρωση και επικοινωνία. Ειδικά η ενημέρωση γύρω από το σεξ και τη σεξουαλική συμπεριφορά, μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο ξεπεράσει τις ανησυχίες του, ενώ ο ειλικρινής διάλογος με το σεξουαλικό σύντροφο του ασθενή σχετικά με τις ανάγκες του και τις ανησυχίες του είναι πολλές φορές το "κλειδί" για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα. 

Ακούγεται περίεργο, αλλά ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνδρες και γυναίκες με λανθασμένες ή ελλιπείς γνώσεις για τα θέματα σεξουαλικής επιθυμίας και ικανοποίησης, που όταν λύνουν τις απορίες τους και αντιμετωπίζουν κατά πρόσωπο τα ψυχολογικά τους προβλήματα, αρχίζουν να χαίρονται και το σεξ.



Σχετικά Άρθρα