ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι γυναίκες που ροχαλίζουν δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό

13 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

images

Οι γυναίκες που ροχαλίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από σεξουαλικές δυσλειτουργίες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι σεξουαλικές διαταραχές είναι πιο συχνές μεταξύ των γυναικών που υποφέρουν από αποφρακτική άπνοια ύπνου (η οποία μπορεί να προκαλέσει έντονο ροχαλητό), αϋπνία ή διαταραχή ύπνου του κιρκάδιου ρυθμού, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Urology.

Όπως μεταδίδει το Independent, η μελέτη οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες με άπνοια ύπνου είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης. Υπήρχε επίσης μια σύνδεση με τη γυναικεία διαταραχή οργασμού με το 70% να αγωνίζεται να φτάσει σε κορύφωση.

Επιπλέον, οι γυναίκες που υπέφεραν από αϋπνία είχαν 2 ή 3 φορές περισσότερες πιθανότητες από το μέσο όρο να υποφέρουν και από προβλήματα σεξ . Η μελέτη βασίστηκε στην έρευνα των ιατρικών αρχείων περίπου 3 εκατομμυρίων γυναικών.

«Βρήκαμε μια ισχυρή σχέση μεταξύ της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας και της κακής ποιότητας ύπνου. Και τα 2 συχνά μένουν αδιάγνωστα και χωρίς θεραπεία», είπε ο Δρ Taylor Kohn, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης από το Πανεπιστήμιο  Johns Hopkins του Maryland, μιλώντας στη The Sun.

Και πρoσέθεσε: «Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν την ανάγκη να αναγνωριστεί η σημαντική σχέση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής υγείας στις γυναίκες».

Υποστηρίζεται ότι ο διαταραγμένος ύπνος ότι προκαλεί πτώση στα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Αυτές οι ορμόνες, που υφίστανται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη σεξουαλική ορμή και τη λειτουργία των ανθρώπων.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που υπέφεραν από άπνοια ύπνου, αϋπνία και διαταραχές ύπνου του κιρκάδιου ρυθμού είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία και ανεπάρκεια τεστοστερόνης. Η μελέτη βασίστηκε στα ιατρικά αρχεία εκατομμυρίων ανδρών και πραγματοποιήθηκε από πολλούς από τους ίδιους ερευνητές πίσω από τη μελέτη που συνδέει το διαταραγμένο ύπνο και τη γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία.

Τέλος, σημειώνεται πως οι θεραπείες για την υπνική άπνοια περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής και χρήση ειδικά σχεδιασμένων ρινικών βυσμάτων ή προστατευτικών ούλων.


Σχετικά Άρθρα