ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι δυο αλήθειες για το σεξ που οι περισσότεροι νέοι αγνοούν

31 Ιανουαρίου 2020, 18:00

images

Όταν ένας νέος άνθρωπος ξεκινάει την σεξουαλική δραστηριότητα ενημερώνεται συνήθως από φίλους και το διαδίκτυο. Αυτό δημιουργεί συχνά συγκεκριμένες παρανοήσεις που ενδέχεται να ...πληρώσει ακριβά στο μέλλον!

Το πρώτο πράγμα που δεν είναι σαφές για τους νέους είναι η χρήση του προφυλακτικού. Δεν το χρησιμοποιούν από την αρχή, δεν το βάζουν σωστά, δεν το χρησιμοποιούν πάντα και δεν ξέρουν τι να κάνουν αφού το αφαιρέσουν. Κι αν αυτά ακούγονται περίεργα, ας δούμε τα στοιχεία μελέτης που διεξήχθη στις προηγμένες ΗΠΑ με τόσα κανάλια ενημέρωσης... Καταρχάς, το 75% των κοριτσιών που παίρνει αντισυλληπτικά, δεν ζητάει την χρήση προφυλακτικού από το αγόρι. Ομοίως, τα αγόρια και οι νέοι άνδρες που έχουν μία σχέση πάνω από ένα μήνα την χρίζουν "μόνιμη και σοβαρή" και σταματούν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Το προφυλακτικό όμως -αν χρησιμοποιείται αυστηρά σε κάθε επαφή από την αρχή ως το τέλος- μας απαλλάσσει από κίνδυνο μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μύκητες κλπ.

Επίσης μόλις αφαιρεθεί, ο άνδρας πρέπει αν πλυθεί διότι έχει ακόμα σπέρμα επάνω του.

Το δεύτερο που δεν καταλαβαίνουν τα νέα παιδιά είναι ότι το σεξ έχει συγκεκριμένες οδηγίες υγιεινής. Πλενόμαστε πριν βρεθούμε με τον σύντροφό μας, και πλενόμαστε κι αμέσως μετά στα γενετικά όργανα. Δεν το κάνουμε επειδή τον σιχαινόμαστε αλλά επειδή αυτό απαιτούν οι κανόνες υγιεινής. Ακριβώς όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουμε μετά την επίσκεψη στη τουαλέτα με το πλύσιμο των χεριών.

Επίσης, αν το είδος του σεξ εναλλάσσεται, πρέπει να εναλλάσσεται και το προφυλακτικό. Και ο νοών, νοείτω! 

ΠΗΓΗ

American College of Sexologists

Σχετικά Άρθρα