ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να βοηθήσουν και στην εμμηνόπαυση

09 Δεκεμβρίου 2020, 18:00

images

Πολλές γυναίκες προβληματίζονται για τα σημάδια του χρόνου όχι μόνο στην εμφάνισή τους, αλλά και στη σεξουαλική τους ζωή και στο αναπαραγωγικό τους σύστημα.

Στις νεαρές γυναίκες μέχρι 40-45 ετών, ο κολπικός ιστός είναι ελαστικός και παχύς ενώ υγραίνεται και επαρκώς. Αλλά αυτό αλλάζει καθώς η γυναίκα μπαίνει στην εμμηνόπαυση, ο κολπικός ιστός λεπταίνει και συχνά παρουσιάζεται μείωση της ελαστικότητας του κόλπου, πόνος κατά την επαφή και ελάττωση της σεξουαλικής απόλαυσης.

Υπάρχει ωστόσο μια άσκηση που βοηθά τις γυναίκες να παρατείνουν τη σεξουαλική τους νεότητα. Πρόκειται για τις γνωστές σε όσες έχουν γεννήσει, ασκήσεις Kegel και ο σκοπός τους είναι η εκγύμναση και η τόνωση του πυελικού εδάφους ούτως ώστε να τεθεί υπό μεγαλύτερο έλεγχο το πρόβλημα της ακράτειας. Παράλληλα βοηθούν όμως και στη σύσφιξη του κόλπου.

Για να το κατανοήσετε δοκιμάστε να σταματήσετε και να ξεκινήσετε πάλι την ούρησή σας. Οι μύες που χρησιμοποιείτε για να το κάνετε είναι αυτοί που πρέπει να γυμνάσετε. Προσπαθείστε να κάνετε αυτές τις κινήσεις των μυών όποτε μπορείτε π.χ. ενώ κάθεστε και βλέπετε τηλεόραση ή καθώς κάνετε οικιακές εργασίες.

Σχετικά Άρθρα