ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι άνθρωποι που κοιμούνται με σύντροφο είναι πιο υγιείς αλλά και ανήσυχοι

06 Μαρτίου 2023, 18:00

images

Καλύτερο ύπνο φαίνεται ότι κάνουν οι άνθρωποι που κοιμούνται κάθε βράδυ με το σύντροφό τους. Όπως έδειξε σχετική έρευνα, η σιγουριά που παρέχει ο ύπνος με άλλο πρόσωπο δίπλα μας, είναι καθοριστικός για καλύτερη ψυχολογία και υγεία αρκεί βέβαια να έχει κάποιες προδιαγραφές.

"Λίγα πράγματα χρειαζόμαστε για έναν καλό ύπνο. Σκοτάδι, ησυχία, σωστή θερμοκρασία" αναφέρει ο Δρ Zoe Gotts, ειδικός κλινικός ψυχολόγος στο The London Sleep Centre (londonsleepcentre.com) και συμπληρώνει:. "Αλλά το μοίρασμα του κρεβατιού μπορεί να δημιουργεί προβλήματα αν ο σύντροφος ροχαλίζει, πετάγεται, κλωτσάει, ιδρώνει υπερβολικά και γενικά κάνει προβληματικό ύπνο".

Ο ειδικός αναφέρει ότι όταν βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια του ύπνου και κάποιος μάς ακουμπήσει ή μάς ενοχλήσει με οποιοδήποτε τρόπο, τότε χάνουμε την ευκαιρία για έναν καλό, απολαυστικό και ξεκούραστο ύπνο. Αυτό αναφέρει η Δρ Theresa Schnorbach, ειδική στον ύπνο από το The Sleep Company (team.emma-sleep.com).

Υπάρχουν όμως και καλά νέα...

Η ορμόνη οξυτοκίνη αυξάνεται όταν ένα άλλο σώμα ξαπλώνει δίπλα μας. Αυτό μάς κάνει να νιώθουμε πιο ήρεμοι, χαλαροί και έτοιμοι να απολαύσουμε τον ύπνο μας. 

Οπότε οι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σε γενικές γραμμές είναι καλό να κοιμόμαστε σε ζεύγη, αρκεί να φροντίζουμε ώστε να μην ενοχλούμε κατά την ώρα του ύπνου το σύντροφό μας. Στην περίπτωση αυτή, κι εφόσον χρονίζει το πρόβλημα, είναι καλύτερο να δοκιμάζουμε να κοιμόμαστε σε διαφορετικά κρεβάτια.

Σχετικά Άρθρα