ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι άνδρες μπορούν να καταλάβουν ποια γυναίκα είναι σεξουαλικά διαθέσιμη και μέσω της μυρωδιάς

05 Οκτωβρίου 2020, 18:00

images

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Kent αναφέρουν σε εργασία τους ότι οι άνδρες μπορούν να ξεχωρίσουν τη μυρωδιά μιας γυναίκας που είναι σεξουαλικά διαθέσιμη... Όπως ακριβώς συμβαίνει και με άλλα ...θηλαστικά!

H μελέτη τους δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior και υποστηρίζει ότι η σεξουαλική διέγερση είναι αισθητή στον άνδρα μέσω της μυρωδιάς της γυναίκες. Κατά την διεξαγωγή της ο Δρ Arnaud Wisman, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Kent, αύξησε το πεδίο έρευνας προηγούμενων μελετών, οι οποίες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν και να ανιχνεύουν συναισθήματα όπως ο φόβος ή η θλίψη μέσω της μυρωδιάς. 

Τα ευρήματα επιβεβαιώθηκαν μέσω τριών διαφορετικών πειραμάτων, κατά τα οποία οι άνδρες επεξεργάζονταν τη μυρωδιά δειγμάτων ιδρώτα από ανώνυμες γυναίκες που είτε βρίσκονταν σε σεξουαλική διέγερση είτε όχι. Οι άνδρες αξιολόγησαν τη μυρωδιά των γυναικών της πρώτης κατηγορίας ως σχετικά πιο ελκυστική, πράγμα που με τη σειρά του αύξησε τα σεξουαλικά τους κίνητρα. 

«Οι παρούσες μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες είναι ευαίσθητοι στα οσφρητικά σήματα της σεξουαλικής διέγερσης που απελευθερώνονται από τις γυναίκες. Η έρευνα αυτή, λοιπόν, υποδεικνύει ότι τα σήματα που απελευθερώνονται παράλληλα με τις αντίστοιχες οπτικές και ακουστικές εκφράσεις τους σεξουαλικού ενδιαφέροντος μπορούν να δημιουργήσουν ένα γενικά πιο ισχυρό σήμα που αυξάνει τα σεξουαλικά κίνητρα. Το σεξουαλικό ενδιαφέρον μπορεί να συνεπάγεται κάτι παραπάνω από μια απλή συνάντηση των ματιών και ευελπιστούμε ότι τα τρέχοντα ευρήματα θα ενθαρρύνουν περαιτέρω έρευνες για την εξέταση του ρόλου των σεξουαλικών οσφρητικών σημάτων στην ανθρώπινη επικοινωνία», αναφέρει ο Δρ. Wisman.

Σχετικά Άρθρα