ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι άνδρες μπορεί να έχουν δύο ...σε ένα!

03 Οκτωβρίου 2023, 18:00

images

Το σεξ είναι ξεκάθαρα μία μορφή άσκησης με τα γνωστά οφέλη, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Harvard. Ειδικά μάλιστα για τους άνδρες που κατά κανόνα είναι πιο ενεργητικοί, μπορεί να καλύψει μέρος των αναγκών του οργανισμού τους για εκγύμναση.

Μάλιστα μελέτη από Βρετανούς επιστήμονες αναφέρει ότι το σεξ προσφέρει οφέλη και στην καρδιά. Οι ερευνητές αξιολόγησαν 918 άνδρες με καλή συνολικά υγεία κατά την έναρξη της μελέτης. Κάθε συμμετέχων απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με τη συχνότητα της σεξουαλικής του δραστηριότητας. 

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, οι άνδρες που είχαν δηλώσει ότι βιώνουν τρεις ή περισσότερους οργασμούς την εβδομάδα σημείωσαν 50% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τους άνδρες που είχαν αραιότερες ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές.

Οι διάφορες μελέτες πάντως δεν αποδεικνύουν ότι το ίδιο το σεξ είναι που προστατεύει. Πιθανή εξήγηση είναι ότι η σεξουαλική δραστηριότητα συνδέεται γενικότερα με την ικανοποίηση που νιώθει κάποιος από τη ζωή του, γεγονός θετικό για την υγεία. 

Και είναι ακόμη πιο πιθανό ότι οι άνδρες που έκαναν σπάνια σεξ να είχαν επιβαρυνθεί από σειρά παραγόντων όπως η κοινωνική απομόνωση, το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή ασθένειες που βλάπτουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική ικανότητα.

Σχετικά Άρθρα