ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι άνδρες έχουν την ανάγκη να παρουσιάζουν τον εαυτό τους...βελτιωμένο

01 Φεβρουαρίου 2024, 18:00

images

Είναι ανθρώπινο να θέλουμε να είμαστε ωραίοι και να αρέσουμε. Αλλά ενώ οι γυναίκες υπηρετούν τη ματαιοδοξία τους φτιάχνοντας μαλλιά, κάνοντας δίαιτες και με μακιγιάζ, οι άνδρες - ανεξαρτήτως αν κάνουν δίαιτες και γυμναστήριο- "πείθουν" τον εαυτό τους ότι είναι ωραιότεροι και πιο... προικισμένοι από αυτό που θα έπρεπε να βλέπουν στον καθρέπτη!

Σκανδιναβική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology από ερευνητές στο τμήμα Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Agder στη Νορβηγία και το τμήμα Οικονομικών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Σουηδίας, αναφέρει ότι ο μέσος άνδρας θα προσθέσει... πόντους στις σωματικές αναλογίες του που σχετίζονται με την αρρενωπότητα, αν κάποιος τον ρωτήσει να μιλήσει για αυτές.

Μελετώντας ένα δείγμα 191 Δανών, ρώτησαν με online ερωτηματολόγια το ύψος, το βάρος, τη φυσική κατάσταση και το μέγεθος του πέους τους. Με τις ερωτήσεις αυτές οι ερευνητές ήθελαν να δουν αν ο μέσος άνδρας επιλέγει να παρουσιάσει διαστάσεις μεγαλύτερες από τις πραγματικές και αν ναι, σε τι βαθμό.

Η ανάλυση των στοιχείων, έδειξε ότι οι αποκλίσεις ήταν ελάχιστες ή μηδαμινές για το βάρος και τη φυσική κατάσταση, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους λίγο πιο αθλητικούς από το μέσο όρο. Τα πράγματα, ωστόσο, ήταν διαφορετικά στις απαντήσεις σχετικά με το μέγεθος του πέους, με όλους να παρουσιάζουν τον εαυτό τους μακριά από το μέσο όρο της Δανίας.

Η μεγαλύτερη απόκλιση παρατηρήθηκε στο μέγεθος του πέους σε στύση, με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων να το παρουσιάζουν κατά 21,1% (ή 3,14 εκατοστά) μεγαλύτερο από τον επίσημο μέσο όρο για τους Δανούς, 18,02 εκ. δηλαδή έναντι 14,88 εκ..

Αντίθετα, σε ό, τι αφορούσε το ύψος τους, οι συμμετέχοντες αποδείχθηκαν κατά 2 περίπου εκατοστά ψηλότεροι από τον επίσημο μέσο όρο (1,82 μ. έναντι 1,80 μ.), απόκλιση ίση περίπου με 1%. Δηλαδή κατά μέσο όρο παρουσίασαν τον εααυτό τους μέχρι και 2 εκατοστά πιο ψηλό, γεγονός φυσιολογικό.

Οι ερευνητές μελέτησαν και κάτι ακόμα...  Κατά πόσο οι χρηματικές ανταμοιβές θα μπορούσαν να περιορίσουν τις ψευδείς δηλώσεις (δηλαδή αν πλήρωναν κάποιους για να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο). Πράγματι, όσοι έλαβαν μικρότερη χρηματική ανταμοιβή, είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν μέγεθος πέους μεγαλύτερο από τα μεγέθη που συναντώνται στη χώρα τους. 

«Πρώτον, τα ευρήματά μας αποκαλύπτουν ότι τα δεδομένα σχετικά με τους σωματικούς δείκτες αρρενωπότητας που βασίζονται σε αυτοαναφορές, δεν μπορούν απαραιτήτως να είναι αξιόπιστα και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ερμηνεύονται με μεγάλη προσοχή, καθώς οι άνδρες γενικά υπερβάλλουν για το μέγεθός τους σε τέτοιες μετρήσεις. 

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα προσωπικά δεδομένα – δείκτες του ανδρισμού, μπορούν να συλλεχθούν αξιόπιστα μόνο στο εργαστήριο, όπου οι συνθήκες μπορούν να ελεγχθούν πλήρως. Μία λύση για τη μείωση της υπερβολής στις απαντήσεις , φαίνεται να είναι οι υψηλότερες χρηματικές ανταμοιβές».

Σχετικά Άρθρα