ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θέλεις να αποφασίσεις αν είναι ο κατάλληλος σύντροφος; Φαντάσου τι θα έκανε αν χωρίζατε

23 September 2021, 18:00

images

Χθες στη Ρόδο μια 30χρονη καθηγήτρια έπεφτε νεκρή έξω από το αυτοκίνητό της μετά τους δύο πυροβολισμούς που δέχτηκε από τον πρώην αγαπημένο της. Λίγο αργότερα ο ίδιος αυτοκτόνησε. Το περιστατικό θα αποτελούσε απλά μια τραγική είδηση αν ήταν μεμονωμένο. Αλλά δεν είναι. Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες γίνονται παγκοσμίως θύματα της οργής των πρώην συντρόφων τους που δεν μπορούν να αποδεχτούν το τέλος της σχέσης...

Τα σημάδια ότι ο σύντροφος που επιλέξαμε έχει τέτοιο προφίλ είναι ορατά από την αρχή: Ζηλεύει όποιον βρίσκεται γύρω μας. Είναι επίμονος και ελεγκτικός. Προσκολλάται επάνω μας σαν να είμαστε ο μοναδικός άνθρωπος στη Γη από τις πρώτες εβδομάδες. Έχει υπερβολικές αντιδράσεις σε όλα. Θέλει να γίνεται το δικό του. Και κάποια στιγμή, είτε γίνεται βίαιος είτε μάς προειδοποιεί "αν με χωρίσεις, θα πεθάνω" ή "αν με χωρίσεις, θα σε σκοτώσω".

Τι αγάπη είναι αυτή που αντί να θέλει το καλό του άλλου, επιθυμεί το θάνατό του; Αυτή είναι η λογική σκέψη που πρέπει να κάνουμε και να φύγουμε με την πρώτη ευκαιρία. Διότι όσο παραμένουμε σε σχέση με έναν άνθρωπο χωρίς όρια, τόσο κινδυνεύουμε να γίνουμε το θύμα του!

Κάποιοι ψυχολόγοι μάλιστα συμβουλεύουν αυτούς που δεν είναι σίγουροι αν θέλουν να παντρευτούν το πρόσωπο με το οποίο έχουν σχέση: "Φαντάσου πώς θα αντιδράσει αν ζητήσεις κάποια στιγμή διαζύγιο. Αν θεωρείς ότι θα στεναχωρηθεί αλλά θα διατηρήσει υψηλό επίπεδο, τότε παντρέψου. Αν θεωρείς ότι θα κάνει υστερίες κι ακρότητες, καλύτερα μην παντρευτείς".

Σχετικά Άρθρα