ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οδηγίες για ασφαλείς γνωριμίες μέσω διαδικτύου

25 Οκτωβρίου 2019, 14:00

images

Ψεύτικα προφίλ, παραπλανητικές φωτογραφίες, κεκαλυμμένες ψυχικές διαταραχές, ακόμα και οργανωμένες σπείρες που σκοπό έχουν την σεξουαλική κακοποίηση μπορεί να κρύβονται πίσω από ιστοσελίδες γνωριμιών με σκοπό τις ερωτικές σχέσεις και το σεξ.

Κι ενώ ένας έμπειρος ενήλικας γνωρίζει σε γενικές γραμμές να προστατεύσει τον εαυτό του μη δίνοντας από την αρχή πληροφορίες γα την διεύθυνση της κατοικίας του, το τηλέφωνο και την ακριβή εργασία του, ένας έφηβος ή ανώριμος νέος μπορεί να βρεθεί σε περιπέτειες…

«Φθηνές» και δόλιες προσπάθειες κάποιων να δημιουργήσουν ιστοσελίδες γνωριμιών ανταγωνιστικές του facebook, έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες. Κάποιες εξ αυτών έκλεισαν, άλλες υπάρχουν ακόμα αλλά όλες έχουν ένα κοινό: Τα ψεύτικα ή εν μέρει ψεύτικα προφίλ και την αναξιοπιστία στις πληροφορίες που ανταλλάσσονται.

Για να αποφύγει κάποιος τις κακοτοπιές αν «σερφάρει» σε ιστοσελίδες γνωριμιών, χρήσιμο είναι:

-Να λέει αλήθεια για το φύλο, την ηλικία, την μορφωτική του κατάσταση, την εμφάνισή του, τι ζητάει από την γνωριμία αυτή, αλλά να ΜΗΝ δίνει πληροφορίες για το που είναι το σπίτι του, που βρίσκεται η εργασία του, τι αυτοκίνητο οδηγεί, και γενικά να μην δίνει προσωπικά δεδομένα που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό του.

-Να μην στέλνει φωτογραφίες προσωπικού περιεχομένου σε ανθρώπους που δεν τους έχει συναντήσει από κοντά.

-Να μην εμπιστεύεται όσα του λένε άνθρωποι που δεν γνωρίζει. Να κρατάει πάντα μια επιφύλαξη για τις πληροφορίες που ανταλλάσσονται.

-Αν αποφασίσει να συναντηθεί, να δώσει ραντεβού σε σημείο πολυσύχναστο με πολύ κόσμο και να φτάσει πεζός ώστε να μην δει το άλλο πρόσωπο τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του. Επίσης να έχει πει σε έναν φίλο-η ότι πάει στο συγκεκριμένο σημείο να συναντήσει αυτόν τον άνθρωπο.

-Να μην χαλαρώνει την προσοχή του μετά από ένα ή δύο ραντεβού. Να έχει ελέγξει καλά την αξιοπιστία του προσώπου αυτού πριν το ακολουθήσει σε κάποιο διαμέρισμα ή δωμάτιο ξενοδοχείου.

-Οι γυναίκες είναι προτιμότερο να έχουν εξασφαλίσει εκείνες το χώρο που θα πάνε και να μην ακολουθούν σε άγνωστα μέρη. Επίσης, είναι προτιμότερο να πάνε σε ένα ξενοδοχείο (όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γενικά γύρω τους)παρά σε ένα απομονωμένο εξοχικό όπου δεν μπορούν να ζητήσουν βοήθεια αν χρειαστεί.

ΠΗΓΗ: ΙΝΤΕΡΠΟΛ

Σχετικά Άρθρα