ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο χειμώνας κάνει τις γυναίκες πιο ...ελκυστικές

09 Δεκεμβρίου 2019, 16:10

images

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Perception από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Simon Fraser, υποστηρίζει ότι οι άνδρες θεωρούν τις γυναίκες πιο ελκυστικές όταν κάνει κρύο!

Η πιο πιθανή εξήγηση κατά τους ειδικούς, είναι ότι αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών ποσοστών τεστοστερόνης που εμφανίζονται στον ανθρώπινο οργανισμό όταν κάνει κρύο. Μια άλλη εξήγηση που δίνουν εξάλλου είναι ότι κατά τους χειμερινούς μήνες οι άνδρες δεν εκτίθενται σε τολμηρές εικόνες και αποκαλυπτικές εμφανίσεις καθώς όλοι φοράμε χοντρά ρούχα. Κι αυτό τους εξάπτει την φαντασία και την λίμπιντο!

Πάντως κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, είναι γεγονός ότι η τεστοστερόνη αυξάνεται και σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, η αίσθηση του κρύου ενεργοποιεί τη διάθεσή μας για αγκαλιές και ζεστασιά. Αυτό ταιριάζει και με την παρατήρηση ότι κατά το φθινόπωρο γίνονται οι περισσότερες συλλήψεις (εγκυμοσύνες) κι έτσι γεννιούνται στατιστικά τα περισσότερα μωρά την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι επιστήμονες εικάζουν επίσης ότι τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, ο αριθμός και η συγκέντρωση σπέρματος στους άνδρες είναι στα χαμηλότερα επίπεδα εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας που δεν ωφελεί τους όρχεις. Αλλά μόλις έρθει το φθινόπωρο και πολύ περισσότερο ο χειμώνας, ο ανδρικός οργανισμός παράγει περισσότερα σπερματοζωάρια. 

Κάπως έτσι, η φύση αυξάνει και την λίμπιντο του άνδρα ο οποίος "βλέπει" την γυναίκα με περισσότερη σεξουαλική λαχτάρα και διάθεση.

Σχετικά Άρθρα