ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο σύντροφος μου βλέπει ταινίες πορνό. Είναι απιστία;

22 Ιανουαρίου 2020, 18:10

images

Ο ορισμός της απιστίας στο λεξικό δεν έχει αλλάξει, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις αλλάζουν. Η Dr. Natasha Sharma, ειδικός σχέσεων και δημιουργός της The Kindness Journal, λέει ότι στις μέρες μας οι άνθρωποι ορίζουν τα όρια των σχέσεών τους. "Αυτό που αποτελεί απιστία για ένα άτομο μπορεί να μην είναι για κάποιον άλλο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα όριά σας ", είπε.

Η εμπειρογνώμονας Julie Spira πρόσθεσε ότι καθώς η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, η απιστία έχει γίνει επίσης ψηφιακή. "Συζήτηση ή απλά γραπτά μηνύματα με κάποιον σε τακτική βάση, μπορεί να είναι μια μορφή απιστίας", είπε. "Εάν στέλνετε μηνύματα γεμάτα emoticons, κουβεντιάζετε online ή καλώντας κάποιον, και δεν το αναφέρετε στο σύντροφό σας, είναι ένα πρόβλημα". Προσθέτει “αν νομίζετε ότι ο σύντροφος  σας θα ενοχληθεί με τις ενέργειές σας, τότε γνωρίζετε ήδη ότι είστε στην κατηγορία της συναισθηματικής ή σωματικής εξαπάτησης”.

Η λέξη sexting προέρχεται από το "sex"  και  "texting" (στέλνω μήνυμα σε κάποιον). Είναι η ανταλλαγή φωτογραφιών και μηνυμάτων με κυρίως σεξουαλικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο ή ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το sexting θεωρείται ένα βήμα πριν από την ολοκληρωμένη φυσική απιστία.

Αντίθετα η παρακολούθηση ελκυστικών διασημοτήτων στα κοινωνικά μέσα δεν θεωρείται εξαπάτηση, είπε η Spira.

Η παρακολούθηση πορνό χωρίς να το γνωρίζει ο σύντροφος σας  δεν θεωρείται ως απιστία. "Αν όμως ο σύντροφός σας δεν γνωρίζει ότι παρακολουθείτε πορνό και το ανακαλύψει, πιθανόν να τον κάνει να νιώσει άβολα και ανασφαλής", συνέχισε.

Παρακολουθώντας τη ζωή των πρώην σας. Η Sharma είπε ότι αν το κάνετε τακτικά, πρέπει να αναρωτηθείτε εάν κρύβει  κάτι περισσότερο από περιέργεια. "Εάν το κάνετε αυτό τακτικά, θα σας πρότεινα να αναζητήσετε κάποια ανεπίλυτα συναισθήματα ή ζητήματα που ίσως να επηρεάζουν την τρέχουσα σχέση σας. Και κάνοντας αυτό πίσω από την πλάτη του συντρόφου σας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει κακία και συναισθήματα προδοσίας “.

Σχετικά Άρθρα