ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο κορωνοϊός απασχολεί ακόμα και τις ιστοσελίδες γνωριμιών

09 Μαρτίου 2020, 18:05

images

Το Tinder λόγω του κορωνοϊού παροτρύνει τους χρήστες του να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία τους ακόμα και εις βάρος νέων γνωριμιών.

Καθώς ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι χρήστες της εφαρμογής γνωριμιών έχουν αναφέρει ότι λαμβάνουν προειδοποιήσεις σχετικά με τον ιό, καθώς και συμβουλές για να παραμείνουν ασφαλείς.

"Η υγεία και ευεξία σας είναι η υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητά μας", αναφέρει η ειδοποίηση εντός της εφαρμογής. "Η εφαρμογή Tinder είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσετε νέους ανθρώπους. Ενώ θέλουμε να συνεχίσετε να διασκεδάζετε, η προστασία σας από τον κορωνοϊό είναι πιο σημαντική".

Και συνεχίζει "Εδώ είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε: πλύνετε τα χέρια σας συχνά, χρησιμοποιείτε απολυμαντικά, αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας, να διατηρείτε κατά το δυνατόν τις αποστάσεις σε δημόσιες συναθροίσεις".

Εκτός από την προειδοποίηση, η εφαρμογή κατευθύνει επίσης τους χρήστες να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μοιράστηκαν σχετικά στιγμιότυπα οθόνης, κάποιοι εκφράζουν την ενόχλησή τους για τις προειδοποιήσεις αυτές.  Κάποιος χαριτολογώντας λέει  "Το Tinder παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τον κορωνοϊό  από τον Λευκό Οίκο".

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει τις ακόλουθες απλές αλλά πολύ σημαντικές οδηγίες:

Συχνό πλύσιμο των χεριών ή και απολύμανση με ειδικά προϊόντα μετά από κάθε επαφή με επιφάνειες κοινής χρήσης, χειραψίες και μόλις μπούμε στο σπίτι από τις δουλειές μας.

Τα χέρια πρέπει να τρίβονται καλά με νερό και σαπούνι σε όλα τα σημεία τους επί τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και μετά να μην αγγίζουμε (όταν είμαστε εκτός σπιτιού) ούτε βρύσες ούτε πόμολα.

Αποφυγή παραμονής σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου με άτομα που δείχνουν να ασθενούν.

Αποφυγή κλειστών χώρων με πολύ κόσμο.

Σχετικά Άρθρα