ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο ήλιος δίνει ...ζωή και στη σεξουαλική μας ζωή

30 September 2021, 18:00

images

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα της Σουηδίας επιβεβαίωσαν προηγούμενες μελέτες που αναφέρουν ότι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλιακού φωτός ενισχύει την ερωτική διάθεση των ανθρώπων. 

"Η υπεριώδης ακτινοβολία αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, και ρυθμίζει το ορμονικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να επιδρά και στη λίμπιντο", εξηγούν. Η επίδραση του ήλιου είναι εντυπωσιακή τόσο σε επίπεδο σεξουαλικής επιθυμίας όσο και σε αναπαραγωγικό επίπεδο και μάλιστα σε όλα τα θηλαστικά. 

Η έκθεση στην ακτινοβολία μέσω του δέρματος είναι χωρίς καμία αμφιβολία πια, η αιτία των παρατηρούμενων ορμονικών, σωματικών και συμπεριφορικών αλλαγών, καθώς όσα πειραματόζωα εκτέθηκαν στον ήλιο αλλά υπό σκιά, δεν είχαν τα ίδια αποτελέσματα με όσα πήραν μέσω του δέρματος ακτινοβολία.

Σε μελέτη που προηγήθηκε το καλοκαίρι σε άλλο πανεπιστήμιο, 32 άνθρωποι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τη συμπεριφορά τους όσον αφορά στο ερωτικό πάθος και την επιθετικότητα. Στη συνέχεια, έλαβαν φωτοθεραπεία UVB με αποτέλεσμα και τα δύο φύλα να παρουσιάσουν αύξηση στο ερωτικό πάθος, ενώ οι άνδρες ανέφεραν επίσης αύξηση στα επίπεδα σεξουαλικής επιθετικότητας.


Σχετικά Άρθρα