ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μύθοι γύρω από τα ανδρικά σεξουαλικά προβλήματα

05 Δεκεμβρίου 2019, 16:05

images

Ο Abraham Morgentaler είναι αναπληρωτής καθηγητής Ουρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ιδρυτής του κέντρου υγείας Men's Health Boston και συγγραφέας του βιβλίου The Truth About Men and Sex.

Αναφερόμενος στους μύθους γύρω από το σεξ ο Δρ Morgentaler επισημαίνει ότι πολλοί άντρες πιστεύουν ότι η γοητεία τους εξαρτάται από το μέγεθος του πέους τους, αλλά κάνουν λάθος διότι το βασικότερο σεξουαλικό όργανο στον άνθρωπο είναι ο εγκέφαλος. Έτσι, μια σεξουαλική επαφή που ερεθίζει τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν εξαρτάται από το μέγεθος αλλά από την οικειότητα και την επικοινωνία μεταξύ των δύο που συμμετέχουν στην πράξη.

Σε ό,τι αφορά την πρόωρη εκσπερμάτιση που ταλαιπωρεί αρκετούς άνδρες, εξηγεί ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση πληγώνει τον άντρα επειδή του στερεί την απόλαυση του σεξ. Αλλά όπως τονίζει ο καθηγητής, ο άντρας πληγώνεται επί της ουσίας επειδή πιστεύει ότι δεν ικανοποιεί τη σύντροφό του, και όχι επειδή ο ίδιος δεν απολαμβάνει το σεξ. Δηλαδή προσδίδει ο Δρ Morgentaler μια πιο ευαίσθητη ψυχοσύνθεση στον άνδρα που τείνουμε να μην βλέπουμε.

Επίσης σε ό,τι αφορά την τάση των ανδρών να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους υπόλοιπους άνδρες και να θέλουν να βρίσκονται στις ...επάνω θέσεις της λίστας, ο καθηγητής τονίζει ότι είναι φυσικά λάθος διότι στο σεξ και στην σεξουαλική ικανοποίηση που θα επιτύχει κάθε άνθρωπος και κάθε ζευγάρι, δεν υπάρχει "μέσος όρος" και "φυσιολογικό". 

Η διάρκεια, η ένταση, το μέγεθος των οργάνων ποικίλουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι ικανοποιούνται λιγότερο ή περισσότερο εξαιτίας τους. 

ΠΗΓΗ

The Truth About Men and Sex

Σχετικά Άρθρα