ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μπορεί το σεξ να συμβάλει στη μακροζωία;

09 Μαΐου 2023, 18:00

images

Το σεξ δεν είναι μόνον ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες και τρόπους για να συνδεθείτε με το σύντροφό σας και να αισθανθείτε ευχαρίστηση, αλλά ενέχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, οδηγώντας τελικά στη μακροζωία.

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά πλάσματα. Εξαρτώμαστε ο ένας από τον άλλο σε όλους τους τομείς της ζωής. Το σεξ είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη των σχέσεων πολλών ανθρώπων, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ευημερίας και στην αύξηση της διάρκειας της ζωής.

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά η επιστήμη έχει υποστηρίξει τη θεωρία αυτή - υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της σεξουαλικής δραστηριότητας σε ηλικιωμένους ενήλικες και της μεγαλύτερης απόλαυσης της ζωής-. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πιθανώς αφορά και σε ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας.

Τα αισθήματα μοναξιάς μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο άνοιας σε μεγαλύτερη ηλικία. Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των τρόπων με τους οποίους το σεξ και οι σχέσεις μπορούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της υγείας. Πολλές μελέτες έχουν εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους οι ικανοποιητικές σχέσεις συσχετίζονται με λιγότερα προβλήματα υγείας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων του σεξ για την υγεία, είναι να βρείτε ένα μοτίβο που λειτουργεί για εσάς. Το σεξ δεν σημαίνει μόνο διείσδυση.

Πρέπει επίσης να αναγνωριστεί ότι για πολλούς ανθρώπους, το σεξ είναι μια μορφή άγχους, αποσύνδεσης, πόνου ή απλώς κάτι που δεν τους ενδιαφέρει. Αυτό μπορεί να ισχύει για άτομα που αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ από ορισμένες διαταραχές της αναπαραγωγικής υγείας όπως η ενδομητρίωση ή αιδιοδυνία, έχουν υποστεί ορισμένους τύπους τραύματος ή βρίσκονται στο ασεξουαλικό φάσμα.

Τέλος, να ξέρετε ότι μπορείτε να έχετε μια μακρά, υγιή ζωή χωρίς σεξ (ή κανονικό σεξ) και ότι υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απολαύσετε ξανά το σεξ — αν το επιθυμείτε. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως η αύξηση της οικειότητας και της επικοινωνίας με τον σύντροφό σας έξω από την κρεβατοκάμαρα ή/και τη μετάβαση σε σεξοθεραπευτή.



Σχετικά Άρθρα