ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

«Μίλησε μου για το νέο σύντροφό σου»- «Είναι καλό παιδί»

04 September 2023, 18:00

images

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι κακοί είναι στη φυλακή; Κι ότι όλοι οι υπόλοιποι που κυκλοφορούμε στην κοινωνία, φαινόμαστε στην αρχή "καλοί" σε όλους; Επίσης, συνειδητοποιήσατε ποτέ ότι όταν δεν έχετε κανένα προσόν να πείτε πρώτο για εκείνον, η μόνη λογική απάντηση στις ερωτήσεις των δικών σας ανθρώπων για το νέο σας σύντροφο είναι να πείτε ότι είναι "καλό παιδί"; 

Το θέμα αφορά γυναίκες όλων των ηλικιών, είτε μιλούν για το δικό τους νέο σύντροφο, είτε για το σύντροφο της κόρης τους... Όταν εκείνος έχει αντικειμενικά προσόντα, του τύπου σπουδές ή μία καλή εργασία ή έστω προέρχεται από μία οικογένεια με καλή έξωθεν μαρτυρία, το πρώτο που απαντούν στην ερώτηση "τι είναι ο γαμπρός;" είναι αυτά: Οι σπουδές, η εργασία και η οικογένειά του! 

Αν όμως ο άνδρας αυτός έχει κάνει ασυνήθιστες επιλογές στη ζωή του, δεν εργάζεται καθόλου από επιλογή ή κάνει κάποιο επάγγελμα που δεν τυγχάνει ιδιαίτερης κοινωνικής αποδοχής, τότε η συνηθισμένη πρώτη απάντηση είναι "είναι καλό παιδί" και κάπου εκεί αλλάζει η συζήτηση...

Η παρατήρηση θα ήταν αστεία αν το θέμα αυτό δεν αφορούσε την ουσία της νέας σχέσης... Δηλαδή αν η ίδια η γυναίκα που σύναψε πρόσφατα δεσμό με αυτόν τον άνθρωπο δεν έχει διακρίνει επάνω του κάποια προσόντα τα οποία να την "μαγνήτισαν" και να την κάνουν περήφανη για αυτόν, τότε υπάρχει ήδη πρόβλημα!

Ας δώσουμε μερικά παραδείγματα:

Μπορεί κάποιος να είναι στην παρούσα φάση άνεργος και οικονομικά πιεσμένος. Αυτό δεν είναι ντροπή, ούτε πρέπει να το κρύβουμε καθώς είναι μία κατάσταση που μπορεί να συμβεί σε όλους στη ζωή. Αρκεί μέσα μας να πιστεύουμε και να γνωρίζουμε ότι έχει γενικότερα προσόντα και ότι με την επιμονή και την εργατικότητά του θα ξεπεράσει την κατάσταση αυτή. Τότε απαντάμε για παράδειγμα "είναι υδραυλικός αλλά αυτή τη στιγμή ψάχνει εργασία και εν τω μεταξύ εργάζεται σε μία καφετέρια για να μην κάθεται". Πολύ ωραία! Αυτό δείχνει όντως να είναι ένα "καλό παιδί".

Επίσης μπορεί κάποιος να είναι διαζευγμένος με 3 παιδιά και να έχει προβλήματα με την πρώην του. Ούτε αυτό είναι ασυνήθιστο ή μεμπτό στις ημέρες μας. Αρκεί να πιστεύουμε ότι για το διαζύγιο δεν φταίει αποκλειστικά και μόνο εκείνος -που ήταν για παράδειγμα, βίαιος ή παραμελητικός με την οικογένειά του- και να πιστεύουμε ότι με εμάς θα έχει καλύτερη τύχη διότι ταιριάζουμε περισσότερο. Κι αυτό είναι ένα "καλό παιδί".

Η απάντηση που θα δώσουμε τελικά στο ερώτημα των δικών μας ανθρώπων, "τι είναι ο γαμπρός ή ο νέος αγαπημένος" είναι καθοριστική για την επιλογή αυτή καθαυτή. Δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αν εκτιμούμε το άλλο πρόσωπο, αν γνωρίζουμε τα προσόντα του, αν τον επιλέξαμε συνειδητά ή με επιπολαιότητα και γενικά πώς βλέπουμε τη νέα μας σχέση!

Σχετικά Άρθρα