ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μεγάλη Βρετανία: Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για ΣΜΝ αυξάνονται εν μέσω περικοπών

19 Φεβρουαρίου 2024, 18:00

images

Οι εισαγωγές για προβλήματα σεξουαλικής υγείας που υπό φυσιολογικές συνθήκες αντιμετωπίζονται εύκολα σε ιδιωτικά ιατρεία, αυξάνονται διαρκώς στη Γηραιά Αλβιόνα, προειδοποιούν οι ειδικοί, με ορισμένους προϋπολογισμούς να περικόπτονται έως και κατά τα 2/3 σε διάστημα 10 ετών. Ανάλυση του Guardian για τις δαπάνες του αγγλικού συμβουλίου για υπηρεσίες που αφορούν στη σεξουαλική υγεία, αποκάλυψε εθνικές περικοπές άνω του 2/3 από το 2013, παρά την αύξηση των διαβουλεύσεων για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ). Τα αγγλικά συμβούλια δαπάνησαν 9,58 λίρες ανά άτομο για υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας – συμπεριλαμβανομένων των τεστ και θεραπειών για ΣΜΝ, των μεθόδων αντισύλληψης και της παροχής ιατρικών συμβούλων – το 2022-23, έναντι 14,41 λιρών το 2013-14, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό.

Κάθε δήμος έχει προχωρήσει σε περικοπές επανειλημμένα από το 2014-15, τη στιγμή που, σχεδόν κάθε δημοτική περιοχή έχει καταγράψει αύξηση των περιπτώσεων γονόρροιας από το 2017 και τα κρούσματα σύφιλης έχουν αυξηθεί στο 71% των περιοχών.

Σε εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των περιστατικών γονόρροιας και σύφιλης, έσπασε κάθε ρεκόρ πέρυσι, με 146 διαγνώσεις γονόρροιας ανά 100.000 άτομα, από 58 το 2013, ενώ οι διαγνώσεις σύφιλης αυξήθηκαν από 6,4 σε 15,4. Τα στοιχεία των νοσοκομείων, δείχνουν ότι οι εισαγωγές για σύφιλη και χλαμύδια, διπλασιάστηκαν μεταξύ 2013-14 και 2022-23, ενώ οι εισαγωγές για γονόρροια τριπλασιάστηκαν.

Ο David Fothergill, πρόεδρος του συμβουλίου κοινωνικής ευημερίας της Ένωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε: «Οι τοπικές υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας παλεύουν με άνευ προηγουμένου αυξήσεις στη ζήτηση, ενώ τα επίπεδα χρηματοδότησης έχουν μειωθεί.

Η επιχορήγηση της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία που έλαβαν τα συμβούλια, έχει μειωθεί κατά 880 εκατομμύρια λίρες από το 2015. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της ικανότητας των δημοτικών συμβουλίων να δαπανούν ποσά για εξετάσεις ΣΜΝ, αντισύλληψη και θεραπεία.

Η επένδυση σε υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας, συμβάλλει στην πρόληψη μακροχρόνιων ασθενειών και ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων, μειώνοντας την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μας και βελτιώνοντας την υγεία των ανθρώπων στις κοινότητές μας».

Σχετικά Άρθρα