ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μαθαίνουμε κάτι ακόμα για τη σεξουαλική ικανοποίηση

25 Οκτωβρίου 2021, 18:00

images

Η Δρ Debby Herbenick, καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και συγγραφέας του βιβλίου “The Coregasm Workout”, έδωσε όνομα σε μια εμπειρία που μοιάζει με τη σεξουαλική ικανοποίηση χωρίς να περιλαμβάνει ...σεξουαλική πράξη. Πρόκειται  για το coregasm από τις λέξεις core και orgasm (κορμός και οργασμός)...

Η πρώτη αναφορά σε αυτή έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν κάποιοι έκαναν λόγο για οργασμούς που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της άσκησης, σε γυναίκες και άνδρες. Μια πιο πρόσφατη έρευνα όμως, στην οποία συμμετείχαν παραπάνω από 2.000 άνθρωποι ηλικίας 15 ετών και άνω μέσα στο 2021, δείχνει ότι το 9% των συμμετεχόντων βίωσε έναν coregasm.

Η Δρ Debby Herbenick εξηγεί ότι η εμπειρία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι μεγάλο ρόλο παίζει η ώρα που αφιερώνουμε σε κάθε άσκηση.

«Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ασκήσεων που μπορεί να προκαλέσουν έναν coreagasm είναι αυτές που απαιτούν καταπόνηση των μυών του κορμού, όπως είναι οι κοιλιακοί, οι ανατάσεις των κάτω άκρων ή οι ασκήσεις σε μονόζυγο. Ωστόσο, είναι απίθανο να βιώσει κάποιος έναν αν γυμνάζεται επί λίγη μόνο ώρα. Για παράδειγμα, με μόλις 10 ή 15 κλασικούς κοιλιακούς είναι πολύ δύσκολο, επειδή δεν ασκούνται αρκετά οι μυς της πυέλου και του κορμού» αναφέρει η ειδικός.

Σχετικά Άρθρα