ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μαλώνουμε με κάθε πιθανό τρόπο, ακόμα και γραπτώς...

26 Δεκεμβρίου 2023, 18:00

images

Για να εντοπίσει τις επιπτώσεις καυγάδων μέσω μηνυμάτων, η SellCell πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 1.064 κατόχους smartphone, ρωτώντας τους εάν έχουν εμπλακεί ποτέ σε διαμάχη μέσω μηνυμάτων. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων, του τύπου γιατί μαλώνουν μέσω γραπτών μηνυμάτων, με ποιον, και πώς καταλήγουν οι διενέξεις αυτές...

Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά για αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν fexting. Συγκεκριμένα:

- Το 79,61% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχει εμπλακεί σε καυγάδες μέσω μηνυμάτων, ενώ το 20,39% αποφεύγει τέτοιες συγκρούσεις.

- Το 47,56% έχει μαλώσει με τους νυν ή πρώην συντρόφους μέσω μηνυμάτων, ενώ το 36,56% έχει μαλώσει μέσω μηνυμάτων με φίλους.

- Το 48,58% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το πλεονέκτημα του fexting εδράζει στο χρόνο που προσφέρει στους ανθρώπους να εξετάσουν αυτά που θα απαντήσουν. 

- Το 59,83% ανέφερε αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις του.

- Το 59,72% παραδέχτηκε ότι το fexting παρατείνει την ένταση, αντί να την κατευνάζει.

Οι περισσότεροι (48%) εκτιμούν τη δυνατότητα του χρόνου που τους δίνεται να σκεφτούν τις απαντήσεις τους, ενώ σχεδόν 4 στους 10 (38,74%) προτιμούν την ευκολία και την αμεσότητα των μηνυμάτων στην έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων, συγκριτικά με το να περιμένουν να συναντηθούν με τον άλλο και να συζητήσουν από κοντά όσα τους απασχολούν. Στον αντίποδα, όμως, σχεδόν το 37% παραδέχεται ότι αντιδρά παρορμητικά απαντώντας μέσω γραπτών μηνυμάτων, ενώ ένα άλλο 32% υποστηρίζει το fexting ως άμυνα, για να ανταποκριθεί σε άσχημα μηνύματα που δέχθηκε.

Το χειρότερο είναι ότι οι 6 στους 10 πιστεύουν ότι η λογομαχία μέσω μηνυμάτων παρατείνει τις συγκρούσεις, σε αντίθεση με ένα 40%, που θεωρεί ότι βοηθά στην ταχύτερη επίλυση των διαφορών, αλλά παρόλα αυτά παραδέχεται ότι το κάνει συνεχώς.


Σχετικά Άρθρα