ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Λάθη που είναι χρήσιμο να αποφεύγονται σε μια ελεύθερη σχέση

30 Αυγούστου 2022, 18:00

images

Οι ελεύθερες σχέσεις τον τελευταίο καιρό, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Είτε αναφερόμαστε σε πολυσυντροφικές σχέσεις, είτε σε οποιαδήποτε σχέση που είναι συναινετικώς μη μονογαμική, χρησιμοποιούμε τον όρο ''ελεύθερη σχέση''. Μία δημοσκόπηση του YouGov, διαπίστωσε ότι το ¼ των Αμερικανών θα σκεφτόταν μία μη μονογαμική σχέση ενώ μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychology & Sexuality έδειξε ότι οι άνθρωποι σε ανοιχτές σχέσεις ήταν 20% πιο ευτυχισμένοι από τα πιο παραδοσιακά, μονογαμικά ζευγάρια. Με την προϋπόθεση βέβαια, ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούν σε αυτό το μοτίβο σχέσης!

Η πανδημία έχει οδηγήσει σε αύξηση των ζευγαριών που σκέφτονται να μπουν σε μια ελεύθερη σχέση, σύμφωνα με την Tammy Nelson, διευθύντρια του Integrative Sex Therapy Institute στην Καλιφόρνια. "Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ άλλοτε δημιουργούν μια συμφωνία μονογαμίας που λειτουργεί για αυτούς", είπε στο Newsweek.

«Η μονογαμία μπορεί να είναι μια εξιδανικευμένη εκδοχή της αγάπης, αλλά δεν είναι πρακτική σε έναν κόσμο όπου τα ζευγάρια παντρεύονται αργότερα, ζουν περισσότερο και βρίσκονται έξω από τις ιστορικές/κοινωνικές δομές που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες τους».

Ωστόσο, το να έχετε μία ελεύθερη σχέση με έναν ή και παραπάνω συντρόφους μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Το Newsweek ζήτησε από τρία μη μονογαμικά άτομα, να μοιραστούν τα κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να ακολουθήσουν το δρόμο της ελεύθερης  σχέσης για πρώτη φορά.

Αυτά περιλαμβάνουν:

Το να αποτυγχάνετε να επικοινωνήσετε με το σύντροφό σας.

Το να είστε αδιάφορος για τα συναισθήματα του συντρόφου σου.

Το να περιμένετε πάρα πολλά από αυτή τη σχέση.

Το να μη θέτετε τα όρια στη σχέση σας.

Το να μη μπορείτε να κρατήσετε υπό έλεγχο τη ζήλια.

Το να επιλέγετε τους λάθος ανθρώπους.

Σε κάθε περίπτωση, "να συνάπτετε σχέσεις που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα, φυσικά με τη συναίνεση των συντρόφων σας. Να θυμάστε, όμως, ότι οι ελεύθερες σχέσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση και χρειάζεται  μεγάλη προσοχή προκειμένου να διατηρηθούν υγιείς".


Σχετικά Άρθρα