ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κόκκινο κρασί και η κούραση δίνει τη σκυτάλη στη χαλάρωση

10 Δεκεμβρίου 2021, 18:00

images

Οι ταννίνες (ή τανίνες) είναι πολυφαινολικές ενώσεις με πικρή γεύση που περνούν στο κρασί από τη διαδικασία παλαίωσής του σε δρύινα βαρέλια. Παλαίωση υπάρχει όμως μόνο στο κόκκινο κρασί... Η ταννίνη αποτελεί επίσης μέρος του φυσικού αμυντικού μηχανισμού των φυτών και διατηρεί αυτό το ρόλο της όταν μέσω της φλούδας του σταφυλιού, των σπόρων και του μίσχου μεταφέρεται στο κρασί. Λειτουργεί ως ισχυρό συντηρητικό που επιβραδύνει την οξείδωση η οποία προσβάλλει το κρασί με το πέρασμα του χρόνου.

Οι ταννίνες, τόσο του κόκκινου κρασιού όσο και του τσαγιού, έχουν αδιαμφισβήτητες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Και αν σε αυτό συνδυάσουμε τη δράση του αλκοόλ που είναι χαλαρωτική, καταλαβαίνουμε ότι η περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρασιού στα ζευγάρια, βοηθά σε καλύτερη υγεία των αγγείων (ορισμένα εκ των οποίων συμμετέχουν στην ερωτική επιθυμία και πράξη), και ευνοϊκότερη ψυχολογία ώστε να έρθουν πιο κοντά...

Ένα ποτήρι για τη γυναίκα και δύο για τον άνδρα ακόμα και κάθε βράδυ, -αρκεί να είναι ένα ποιοτικό κόκκινο κρασί χωρίς πολλά χημικά- βοηθά στην αντιγήρανση, την αύξηση της καλής χοληστερίνης, την καλύτερη ψυχική υγεία, τη μείωση εμφάνισης κάποιων ειδών καρκίνου (αν κι αυτό το τελευταίο οφείλεται σε παρατηρήσεις και δεν έχει αποδειχτεί).

Σχετικά Άρθρα