ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κοινοί μύθοι γύρω από το σεξ

27 Νοεμβρίου 2023, 18:00

images

Παρά την υπερπληροφόρηση που έχουμε μικροί και μεγάλοι τα τελευταία χρόνια, το σεξ παραμένει μία διαδικασία "διανθισμένη" με μύθους, ανακρίβειες και υπερβολές. Ας δούμε ποιες είναι οι πιο συχνές...

Κάνετε σεξ διάρκειας περί τα 5 με 10 λεπτά και νιώθετε τύψεις ή ντροπή όταν ακούτε άλλα ζευγάρια να επαίρονται ότι συνευρίσκονται επί μία ώρα κάθε φορά; Μην ανησυχείτε! Οι περισσότεροι απλά υπερβάλλουν ή δεν έχουν καλή σχέση με το ...χρόνο. Μία μέση φυσιολογική επαφή (από τη στιγμή της διείσδυσης ως τον οργασμό) δεν διαρκεί πάνω από 5 λεπτά. Οπότε αφήστε τους άλλους να λένε ό,τι θέλουν και εσείς φροντίστε να είστε ευτυχισμένοι με τους δικούς σας χρόνους.

Ένας άλλος κοινός μύθος είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε τα ζευγάρια να φτάνουν μαζί σε οργασμό... Άγνωστο ποιος το εφηύρε αυτό αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο στην επικοινωνία και τη σεξουαλική ικανοποίηση των δύο συντρόφων. Μπορεί να φροντίζει ο άνδρας να ικανοποιείται πρώτα η σύντροφός του και αμέσως μετά να φτάνει σε οργασμό εκείνος, μπορεί να φτάνει πρώτα σε οργασμό ο άνδρας και μετά η γυναίκα να ολοκληρώνει την πράξη με άλλους πλην της διείσδυσης τρόπους και μπορεί μερικές φορές να μην ικανοποιούνται και οι δύο... Αν αυτό δεν συμβαίνει συχνά, ακόμα κι έτσι ένα ζευγάρι μπορεί να έχει μία ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή.

Ο τρίτος πιο συχνός μύθος είναι ότι μπορεί ένα ζευγάρι να κάνει σεξ περισσότερες από μία φορές την ημέρα. Αυτό βεβαίως συμβαίνει αλλά υπό προϋποθέσεις με την πιο συνηθισμένη, το νεαρό της ηλικίας. Επίσης μπορεί να συμβεί σε ένα ζευγάρι που έχει να συναντηθεί πολύ καιρό. Αλλά αν μιλάμε για ανθρώπους 35-55 ετών οι οποίοι είναι ζευγάρι επί σειρά ετών και ζουν μαζί, η μέση συχνότητα είναι 1-3 φορές την εβδομάδα και όχι την... ημέρα!

Ηρεμήστε λοιπόν και απολαύστε το σεξ όπως εσείς το θέλετε και το μπορείτε. Κανείς δεν θα σάς πει την απόλυτη αλήθεια για αυτό επειδή απλά η "αλήθεια" στο σεξ είναι υποκειμενική και επιφορτισμένη με συναισθήματα και ψυχολογικές ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα