ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κίνηση -ματ για τα ζευγάρια που είναι δεκαετίες μαζί

22 Νοεμβρίου 2021, 18:00

images

O καθηγητής J. Souffler μελέτησε 4.800 ζευγάρια που είναι μαζί για 30- 33 χρόνια κι ανακάλυψε ότι αυτοί που συνήθιζαν να πηγαίνουν μαζί για ποτό, ήταν πιο χαρούμενοι επειδή ένιωθαν σαν ζευγαράκι σε ραντεβού. 

Φαίνεται ότι ένα ποτήρι αλκοόλ μία φορά την εβδομάδα σε ένα ρομαντικό μπαράκι ή σε ένα στέκι νέων, μπορεί να ξυπνήσει στο ζευγάρι μιας κάποιας ηλικίας μνήμες από προηγούμενες δεκαετίες. Ή απλά να τούς χαλαρώσει και να δώσει ένα άρωμα "νιάτων" στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, γνωστός στις ΗΠΑ για τη μελέτη των σχέσεων, ακόμα και το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι, όταν βρίσκεται μαζί επί δεκαετίες, είναι σίγουρο ότι έχει χάσει την "σπίθα" των πρώτων ετών. Και δεν πρόκειται να την βρει αν η διασκέδασή του περιορίζεται σε γεύματα σε οικογενειακές ταβέρνες χωρίς κανένα ρομαντισμό.  

Η κίνηση να πάνε μαζί μια νυχτερινή βόλτα και να καταλήξουν πιο αργά σε ένα μπαρ όπου θα πιούν το ποτό τους υπό το άκουσμα μουσικής, παρουσία πιο νέων ανθρώπων και άλλων ζευγαριών, είναι κίνηση -ματ κατά τον καθηγητή, καθώς δίνει έστω και στιγμιαία πίσω τη χαμένη ...σπίθα. Και κάνει τον έρωτα που κάποτε έζησαν, κάτι πιο πρόσφατο, πιο οικείο και υπαρκτό ακόμα και στον παρόντα χρόνο.

Σχετικά Άρθρα